Kelet/Nyugat

Kelet/Nyugat

(Debrecen/Sopron - egy roll)

A debreceni nekem kevés, csak háttér, a sopronin a kompozíció el tud indítani történetet, de így most a kettő formai párt tud csak alkotni, ami nekem nem elég a boldogsághoz. Az megint más lenne, ha ez egy projekt része lenne, és mondjuk 20 képből lenne ez kettő. A kérdés, fel akarod-e dolgozni a lépcsőket feladatként. (hegyi)

Hozzászólások

9
Értékelem!

jajj Zsolt, a világért se legyél boldogtalan! :)
Igen, a debreceni gyengébb.. ezért is gondoltam hogy párba állítom erősítsék egymást, főleg ha már egy rollon voltak. De leginkább a sztereotipiák levetkőzése érdekében alkotnak párost, mint társadalmi-gazdasági kontrasztok régiószinten lebontva, magyarán lehet másképp is csinálni noha ez egy sarkítás mert a soproni emlék megőrzés múltápolás mondhatni, ellenben a debreceni példa a modernkorról szól.. szóval a párhuzam a formán túl így állna össze. Mindamellett tényleg fotozók pár éve lépcsőket sőt mindig ha látok valamit bennük de nem ért meg sorozatként, viszont van belőle. Ahogy ez van az ablakokkal is, folyamatos prodzsekt 10es válogatás él most, abból mondjuk a fele az ami bátran vállalható :)

10
Értékelem!
10
Értékelem!

Scarbantiát,látom hogy nyugat.De hol itt a kelet?

7
Értékelem!

Az említett SP részben szumma az volt, hogy a sztereotipiák nem mindig igazak, de azért van alapjuk :)

Az állagmegőrzés kapcsán pedig egy sztereotipia szintén: létezik egy felfogás, hogy hagyjuk a dolgokat időben olyanná alakulni, amilyenné akarnak, minimálisan szükséges elvén nyúljunk csak bele és van egy olyan felfogás, hogy az a valami legyen mindig tip-top, minden létező eszközzel próbáljuk megőrizni eredeti fényét is. Két nézet, két felfogás. Egyik helyen inkább ezt tapasztaltam, másik helyen inkább azt - de nem ilyen éles bennem a dolog, és nem is részletezném, mert félek az esetleges félreértésektől. Itt most csak az íz a lényeg, hogy megidézted bennem fotópároddal.

Üdv. István

8
Értékelem!

István! Megleptél ezzel az SP-s hasonlítással :)
Ez a francia osztrák téma nincs meg sajnos, kicsit gyújthatnál fényt elmémben, röviden (ha már tapasztalataim szűkösek). :)

Jól látod szerintem! Egyértelmű amúgy hogy az egyik modern (mi más lehetne a MODEM része:) a másik régi, 'elvault'... sőt szimboluis ha jól megnézed!
A cím e sztereotípiák ellen van, igen, és még valódi is területi értelemben.
Köztudott a régiók eltérő gazdasági fejlettsége, azaz ereje. Ezt ha akarjuk és mért ne akarnánk le lehet vetíteni az emberi kapcsolatokra vagy k.felvételekre; szerintem mindenkinek vannak előítéletei (vagy nevezzük prekoncepciónak a személyt illetően) kinek erős kinek kevésbbé, (nekem is!) a különbség vagy a lényeg az hogy mennyire függünk ettől mennyire vagyunk képesek ezen felül emelkedni vagy törölni.., közelebbi ismeretség nyomán!
Örvendtem István!!
(ui: Természetesen ez se halál komoly, van is egy 'jelképes' feloldás a képpáron..)

KEdves Zoltán!
Köszönöm hogy kérdéseddel fenntartóttad a körüljárásom, alaposságom lehetőségét! :) Persze probáltam, sok változat volt, nem is jelenti azt hogy ez kőbe lenne vésve, de így helytállóbnak tartom, mind amellet hogy a variációd is vállalható alternatív lehetőség! Tetszik is főleg hogy jól ki jönnek a sötét/világos tartományok párhuzama, viszont nekem ez így túl formailag tűnt és jelen esetben ezt alárendeltem az 'ideológiának', persze a másik verzióban is fenn állhat, de én itt a szemben állóságot akrtam amit a lépcső fokok effektív iránya mutat, és a fal mint környezet erősítő jelenléte és ezek talán spirális hasonlósága volt a fontos.
Köszönöm hogy foglalkoztál vele, azért még átgondolom.
Az valóban nem a legfőbb üzenete, és ekkor megint vissza tértünk a most futó vagy apadó cím polémiához.. hogy most mi az ami befolyásol... nem feltétlen a szélsőség az amit akratam de a cím erősen bekorlátoz, szóval nem tudom.. :)

üdv

8
Értékelem!

Ötletes, jó téma. Nekem a bal oldali önállónak is elmenne, lehet játszani az alakokkal... A kettőt együtt inkább tartalmilag tudom kapcsolni. Van, amiben ellentétesek, van, amiben hasonlítanak, ez elbizonytalanít. Ha a címmel az állapot szélsőséges minőségeire utalsz, az nekem nem a legfőbb üzenete a képnek - más is van benne, több, de mintha nem uralkodna egyik sem a többihez képest.

Próbaképp megfordítottam a jobb oldali négyzetet és érdekesen jött ki az ív. Bár a két rész kapcsolódás/eltérés minőségén szerintem nem javít. Próbáltad te is?

http://kepfeltoltes.hu/120308/tingeczdav...

5
Értékelem!

Meglepő fotópárosítás. Eszembe jutott a South Park sztereotipiákról szóló epizódja is többek között. Meg olyan párhuzamok, amit tapasztaltam a franciáknál és mondjuk az osztrákoknál (állagmegőrzés témakörében - úgy tapasztatam, egészen más filozófia szerint közelítik meg a témát)

Persze itt az egyik lépcső merev, strukturális és rendezett, a másik máló, elhanyagolt, rosszul szigetelt, de virágos. Nem tudom, nem túl erős-e, meghatározó-e a címadás, mert ez így szembeállítás is, nem csak párhuzam - ami viszont egy momentumra épít - viszont az uralkodó közfelfogással szemben mutat, úgy értem. És tudva, hogy szereted lebontogatni a sztereotipiákat, megértettem azt hiszem... :) ha véletlen nem, akkor remélhetőleg felvilágosítasz.

Üdv. István

Új hozzászólás