Kerekeskút

Kis kút kerekes kút van a mi házunkba’
’riglizni!’
Kis kút kerekes kút van a mi házunkba’
’riglizni!’
című hangulatot látjuk itt, ahol a tavaszvárás van, mert a szépen meszelt barackfák alja nagyon jól látszik a fotoshoppal sötétített környezetben, és a felhők feltűnnek itt is. Ettől függetlenül ezt a képet szeretjük, nagyon mesei a Tapolcán készült öntött vasbeton kút a léces kis kerítéssel, a fehérek a fehérrel jól rímelnek, a korabeli Bramac cserép is gyönyörű szép, a kúttekerő vas is nagyon szép, nekem egy kérdésem lenne, hogy számomra most a kút objektuma - pont azért mert a cseréprész takarásában van, a tekerőre rá van lógatva - nekem most ez balra nyitódik, tehát balra néz. Mint egy portrénál, balra van az iránya. Ehhez képest az egész kút balra van komponálva, nyilván, hogy a barackfák is látsszanak, csakhogy mivel rajta van ez a lazúr, jobbról egy sötét tömeget látok, és a baloldali részen van a kút világos foltja, nekem most a kép, úgyhogy szeretem, és nagyon jó hangulatú - de balra bukik. Ha lehetséges, hogy az alkotó a helyszínre visszamenjen, bár már nem lesznek kopaszok a fák, de lehet, hogy újra tudja értelmezni ezt az épített környezetet, talán ha egy picit eltolja ezt a kompozíciós rendet, és a táborban játszottunk a világítással, a fényekkel, egy reflexet kellett volna a kerékre, ahogyan játszottunk a kis üveggolyóval, prizmával, oda kellett volna küldeni egy kis fényt, de az irány nagyon jó, hiszen nagyon jó, amit megtalált látványban, ha lehetséges, az alkotó menjen vissza, és ismételje ezt meg. Ha nem lehetséges megismételni, akkor viszont nem tudunk három disznót adni emiatt, pedig majd megreped a szívünk.
Kis kút kerekes kút van a mi házunkba’
Nagyon halkan Hegyi ezzel a nagyon besötétített képpel azért nem ért egyet, és Feri, ezen kívül Hegyi Zsolt azt mondja neked, hogy érti, hogy te miért akartad ezt ennyire sötétben és drámaiban tartani, mert megtetszett neked ez a vakító fehér formavilág, ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, hogy ennek most tónusértékben nagyon túlhúztad a sötét ellenpontját, mert nem maradtak benne részletek. Nem látom a fáknál az ágakat, a részleteket, még elgondolni sem tudom, csak a felhőknél a folytatását. Így Macbeth erdeje nem fog megérkezni hozzánk. Ismétlés. (szőke-hegyi énekkar)

Hozzászólások

Hogy aztán úgy járj, mint én az első leckével? Ez a te képed, szeresd így sötéten.
(Nem tudom mi okból, de ma világosabbnak látom a hátteret, mint korábban, és sokkal kevésbé fogja meg a tekintetemet.)

Köszönöm a véleményeket, az értékelést. Alkalmasint megismétlem.

Nézem, nézegetem, de igazából nem tetszik kicsiben se, de nagyban se, meg sötét alapon se. Már maga a kút is elég aránytalan a túlméretes tetejével, de a képpel is több bajom van. A kút kifele "néz" a képből, ott áll háttal a barackosnak vagy mifene fák azok és néz kifele. Úgyhogy a jobb oldalon ott a nagy érdektelen (és sötét) gyümölcsös, baloldalt viszont hiányzik a tér, mint egy falat kenyér. Amúgy meg szerintem a szineket, kontrasztot, tónusokat túlizélted a laborban. Szóval volt már jobb, meg szerintem lesz is.

Kis kút kerekes kút van az udvarunkba'
De szép barna kislány van a szomszédunkba'
Csalfa szemeimet rá se' merem vetni
Fiatal az édesanyja azt is kell szeretni
Sej!
Ihaj...sőt csuhaj!

sötét vagy nem, nem számít, ez egy mese és kész.

Zsolt, ez nem sötét! Kikérem magunknak! :)

nekem ez nem sötét,mert én szeretem a sötét képeket, meg itt van annyi izgi részlet, meg szépek a színek:) de valahogy úgy hiányzik valami vagy valaki a képről...vagy reggel van :)

Igen, érdekes egyébként, hogy ugyanaz a kép, sötét háttérrel mennyire másképp mutat.

Ez mindenhogy sötét.

Ebben a méretben eléggé kicsi, meg valamiért sötétebb lesz feltöltés után, deitt nagyobb méretben látható.:)

Új hozzászólás