Keretek között 1

Beszéltünk mi a Ferivel már arról a képéről, amit beküldött, ahol bizonyos trükkökkel létrehozta a saját maga különböző életkori fotóit, és azokat összerendezte egy képbe. Én nagyon örülök annak, hogy Feri ezt a képet megcsinálta azért, mert sokkal beszédesebb kép. Eszembe jut róla Péreli Zsuzsa gobelin művész is, aki csinált kettős portrét egy házaspárról, ami azért volt érdekes, mert ez egy mindkét oldalán szövött gobelin volt, és az egyik oldalról a férfinak az arcát láttad, és a nőnél csak az elvarrott szálakat, a másik oldalon pedig fordítva. Ez egy nagyon izgalmas párkapcsolati helyzetet mutat. Én azt mondom, hogy ez is, mert az a másik keret üres. Ez nagyon beszédes, ahogy Feri gesztusai is, és az arca is. Nagyon izgalmas, és köszönöm, hogy te ezzel dolgoztál, hajrá tovább, maximális respekt. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

32
Értékelem!

A kép többet tud mesélni, mint egy kisregény akár.

30
Értékelem!

Zsolt, egyet értünk ám mi. Csak bizonyos értelemben nem jó. Más értelemben pedig van talán helye a falon, mert gondolatokat ébresztett, legalábbis néhányotokban. És elvárható-e ennél több egy képtől? Meg egyébként is ez csak egy kép, és nem egy kisregény ahol pontosan kifejthetem a gondolataimat, meg akkor már írhatnék is ha tudnék.:D:D

32
Értékelem!

Én ezt is értem Feri, de a magam asszociációja bár lehet hogy egyszerűbb, de mégis lehet benne igazság, hogy azért a képbe képet teszünk, ahogy magad bele is tetted, a másik meg üres. Na.

26
Értékelem!

Köszönöm. A gobelint is, nem ismertem. Bizonyos értelemben véve talán ez a kép mégsem jó, ugyanis nem adja azt az asszociációt amit kiakartam fejezni vele. Nem akartam én semmi többet csak annyit, hogy egy kenyere javán túl lévő ember, (vagyis én) aki végig gondolja eddigi életét, mit tehet az arca mellé amire érdemes emlékezni? És az a keret a jobb oldalon üres maradt. Valami ilyesmi volt a gondolatom a keretes, Kép a falon c. képemmel is, hogy simán csak eljár fölöttem az idő, és nem vagyok biztos abban, hogy hagyok valami értéket magam után a gyerekeimnek. Akkor meg mire volt jó az eddigi életem? ... hát valahogy így.

20
Értékelem!

Megvan az elemzés Feri, nézd meg a Péreli képeket.

25
Értékelem!

Nekem itt Feri tekintete mindent visz. Na meg az üres keret - jól tükrözi azt, ami a Feri arcán látható.

26
Értékelem!

Nagyon tetszik ez a megvalósítás. Jó, hogy a kép harmadában helyezkedsz el ezért a látszat (illetve a kép elrendezése) ellenére nem dől a kompozíció. Én egy kicsit még hagytam volna bal szélen, hogy ne maradjon le az alkarodból, már csak azért is mert akkor a kép mind a négy sarka ugyanabban a tónusban maradhatna és így az is képezni tudna egy elvi keretet és illene a kép amúgy rendezett szerkezetére.
Az még nagyon jó, hogy Te tartod a keretet, nekem ez külön tetszik. Számomra így nem egy akaraton kívüli bekereteződés-bezáródás van hanem egyfajta választott-vállalt behatároltság ami a fegyelem szinonímája is egyben. Persze szigorúan csak számomra...:-)

Maximális osztályzat!

Új hozzászólás