kérges

kérges

nem láttam értelmét agyonsminkelt kép készítésére. kérges. heges. ilyen.

Nagyon erős kép, nagyon határozott az üzenet. Olyan, mint egy maszk. Mindezzel együtt nem nagyon vagy kegyes magadhoz, persze értem én a Sztanyiszlavszkij módszert, és ebben a módszerben van is kakaó még ennyi év távlatából is, ugyanakkor az egy kérdés, hogy ezt az üzenetet hogyan tudjuk felbontani, milyen szálakra. Mindazzal együtt, amit mutatsz, nem mondom azt, hogy nagyon könnyű így hozzád közel férkőzni. Szóval, itt most nem arról van szó, hogy maga ez a beállítás és a tekintet mit sugall, hanem nyilvánvaló a bőrhibákról is beszélhetünk, ezeknek a túlzott, fokozott bemutatásáról is, az ökölbe szorított kézről, ami nagyon erős kontrasztja az arc formájának. Úgyhogy én azt gondolom, hogy ez egy jó önportré, és egy elég erős üzenet ahhoz, hogy azt mondjam, hogy megvan a 3 csillag és a leckemegoldás is. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Üdv kedves Árpád és köszönöm. A szöveg, igen, a tájékozatlanságnak tudható be, magyarázom a bizonyítványom...nem csűröm-csavarom tovább, értem én és szívesen várom a többi munkáimhoz is a meglátásokat :)

Üdv!

Az irány nagyon tetszik, de technikailag szerintem még van mit csiszolni. A téma szerintem nem enged meg ekkora utómunkát-roncsolást, mert ha már a befogadó képébe akarod tolni (szerintem kicsit fiatalos lázadó módon / http://latszoter.hu/szakkor/az-igazi-lazado /), hogy a világ ilyen is, akkor annak nagyon valóságosnak kell lennie. A szöveg alatta szerintem csak duma, ott van a képen. Szerintem fuss neki még egyszer, nagyon jó megközelítés, és ebből sokkal többet is ki lehet hozni, mert ott van az.
Nem tudom mennyire tájékozódtál itt, de egy fontos, hasznos és építő alapelv, hogy akkor lépj tovább, ha teljesen megvan minden feladat szépen sorban. Csináld meg ezt is! Hajrá! Üdv!

U.i.: Tessék nézni új román filmeket!

Szervusz Annamária! Üdv a Látszótéren. Kicsit elkapkodottnak érzem ezt a képet. Legalábbis technikailag. Ha ilyen, hogy azt ne mondjam, mazochista képet publikálsz, akkor nagyon át kell gondolni mindent. Szerintem jobb világítással erősebb lehetne. A miteszeres bőr kendőzetlen ábrázolása önmagában is elég erős, nem kellene rátenni még egy rossz megvilágítást is.
Mindemellett örülök, hogy a sok agyonsminkelt, gyönyörű szemem van, kép után láthatunk egy őszinte próbálkozást.

igen, és áttérünk az irodalomra majd a filozófiára :) nehéz megállni :) de összefüggnek, miért is ne.egy kép egy történet. egy kép egy érzés, egy állapot....

Ha együtt van beküldve, vagy pl címében kötve egymáshoz (csak hirtelen: Fázis 1, 2, 3 stb), ezek az összefüggések jobban érthetők, amelyek így sokmindent egyértelműsíthetnek is - gondolom én. Annyit még, hogy a kádas - koporsós párhuzamot érthetem is, de az nekem nem volt benne így a képben, az ott nekem nem volt menthetetlenül végső, a kád eleve egy nyitott szimbólum nekem, és a megtisztulás környéke ami inkább hozzá passzol, éppen ezért is jó ott az a kontrasztállapot. Ebből persze magyarázható lenne a koporsó is, de csak túl sok áttéttel, ami inkább már irodalmi :) mondom én...

számomra ez a 3 kép többekközt annyiban is összefügg, hogy mindhárom egy metamorfózis állapot. a gubó a születés, ez mintha vedlés lenne, így a meglátás nagyon is helyes, a kérges bőr lehúzása, míg a kád talán végszó, mert értelmezhetjük akár koporsóként is. talán így. nehéz még a megfogalmazás, mert az eddigi hozzászólások csak olyan tessék-lássék megszólalások voltak a képeimmel kapcsolatban, vagy tetszett, vagy nem. itt viszont, ezen az oldalon, végre hozzászokhatok, hogy mélyre van ásva és az ember fia/lánya kiváncsi is a miértre és ami a legfontosabb: keresi a jelentést, nem csupán egy pillanatra a szeme elé kerül aztán pedig továbbáll.egyszó mint száz: köszönöm, hogy itt lehetek :)és köszönöm a kommenteket

E fotó mint egy maszk, első ránézésre olyan volt számomra. Hogy ennyire elhúzod az arcbőröd, nem csak egy "megmutatom-nyitás"-szerű póz, de erősen dekadenssé is teszi az üzeneted kiváltotta érzetet is (bennem). Mert mintha szándékosan is rombolnád a magadról sugallható képet - amely nem a pattanások és hegek premierplánján múlik már. A sminkelésnek nem az ellenpontja ez már szerintem, hanem mintha valami más is megbújna a képi üzenetben.

Új hozzászólás