Kilátás-talanság
Azt hittem, ilyen nyomasztó helyek csak régen voltak. Persze hülyeség, hiszen nem bontották le a szocialista lakótelepeket sehol sem, úgyhogy ma is néznek emberek ki ilyen sivár aknákra az ablakukból...

Szeretem ezt a képet, elsősorban azért, mert ezt az átriumszerű, lighthof-szerű helyet, a fekvő kép felső harmadába komponálta az alkotó, majdnem teljesen szimmetrikus a kép, kivéve a kilátáson keresztül látható ég felületén látható kormoskás felhőit. Az a sötét, ami innen az átjárónak a mélyéről érkezik felfelé egy nagyon megerősített keretként is működik, és ettől nemcsak drámaivá, de nagyon szürreálissá válik ez a lyukon kersztüli látvány. Nekem nagyon tetszik ez a négy drót, mert ez a négy drót teszi, emeli ezt a képet oda, ahol azt mondhatjuk már, hogy megszületik egy fotográfia, ez emeli ezen a részen tovább annál, ami egy sematikus üzenet lenne. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

érdekes kép nekem Oscar Wilde A readingi fegyház balladája jutott eszembe róla:
Ő már skárlát egyenruhát
Vér- s borszinűt nem ölt,
Mert vér s bor mocskolá kezét
S elfogták, sorsa betölt
A némbernél kit szeretett,
S kit ágyában megölt.

És szürke rongyban rótta szegény,
A rabsort, a sivárt,
Fején krikett-sapkát viselt
És víg ütemre járt,
De még sohsem láttam szemet,
Napfényre oly sovárt.

Nem láttam senkit oly mohón
Csüggni a kis darab
Kékségen az udvar fölött,
Mit égnek hí a rab,
S min felleg száll, ezüst hajó,
Mit a szél tovakap.
...
http://www.epa.oszk.hu/00000/00022/00270...

A város és a csillagok (Arthur C. Clarke) - kár, hogy nem csillagos ég van a kivágában, még ráillőbbb lenne...

sokmindentől, -a ff képek nekem mindíg mesélősebbek, -a szélesvászon alakját idéző kivágás ami az égboltból látszik, -a címe, hogy megmutatod a kilátást a kicátástalan helyzetből(talán Hamvas Bélától olvastam, hogy hajdanán azért építettek városokat az emberek, hogy eltakarva a horizontot, a csillagok felé irányítsák a tekintet, és így teljes civilizációk dobbantottak), -a panelfíling amit könnyen átérzek, most épp egy tízemeletes fsz-i konyhájából írok.

Köszi. :-)
Mitől film(szerű)?

na ez nekem már film, úgyhogy öt disznó.
:)

Új hozzászólás