Killaloe

Killaloe

Mindent szeretek fotózni, kivéve magamat.:-) Elég nehéz magamat fotózni (10 másodperces késleltetéssel, több próbálkozással sikerült megoldanom, hogy a kép jó helyen legyen éles). Túl akartam lenni rajta ezért a 2. leckével egyszerre ezt is megcsináltam. A cím a város neve, ahol a kép készült. Egyébként is az 1. leckénél szerintem már megoldottam ezt a leckét is.:D

A címet nem értem, majd kérnék egy magyarázatot - a kép tulajdonképpen jó, megvan a három csillag, de erre is azt mondom, hogy ismétlést fogok kérni. Megint a tónusokkal van problémám, lehet, hogy be kellene kalibrálni a rendszert, hogy biztos azt lásd, ami megtörténik, mert most nekem olyan, mintha mind a két képnél túl sötétek lennének a tónusok. Ugyanis semmi részlet nem marad a ruhán. Nem biztos, hogy ez baj, viszont érzetre olyan hihetetlen ez a tónus, nem ilyen ez a valóságban. Nem látom az indokot, hogy miért tértünk el a valóságtól. Ami a képet illeti: ebből a képből úgy érzem, hogy zárkózott ember lehetsz, legalábbis ezt mutatod most, ráadásul van egy olyan érzésem is, mintha lenne egy pici bizalmatlanság is. Ez teljesen természetes, mert új közegbe kerültél, de mintha e közeggel szemben erősebb lenne most a bizalmatlanság, mint a nyitottság, remélem hogy ez a jövőben változni fog. Ehhez az kell, hogy te is aktivizáld magad, több komment, több jelenlét a többiekkel, nyugodtan lehet hozzászólni a képekhez, és több képet is várnék tőled. Kezdjünk el dolgozni, itt vagyok, várom a képeket, ennek kérnék egy ismétlését, legfőképp azért, mert ezt a személyiséget is ki kellene még egy kicsit bontani, másrészt rendbe kellene hozni még a tónusokat. A helyszín jó, a helyzet jó, jól megtaláltad ezt a park részletet, a fa is jó, klasszikus szobroknál szokott ilyen lenni, hogy valamit támasztanak, vagy valami támaszt ad, ennek a szoboröntési technikánál volt szerepe, de akár ettől kicsit távolodhatunk is. Keresztbe tett láb, elutasítás, zsebre tett kéz, de közben támaszkodom, eldugom a kezem, tehát nem jattolok, nem parolázok, ezek kijönnek ebből a képből. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

A Merkúron azért nem annyira jó... A tengelyforgása és a keringése ui. ~2:3-as rezonanciában van, amiből az a vicces következmény van, hogy vannak olyan helyek ahol megáll a zenitben a nap, és ott téblábol kis területen egy ideig majd továbbmegy. Persze olyan hely is van ahol ezt a horizonton teszi, azaz egy ideig föl-le mászkál a horizonton, ami vicces lehet. :)

Ha hosszú napnyugta/napkelte kell, akkor javasolnám a sarkkörön túli részeket, ott akár két hétig is lehet nonstop napnyugtás megvilágítás, és az oxigén is gyakoribb a légkörben. A Merkúron csak mindenféle napszélből átmenetileg befogott H és He van, az is jórészt ionizáltan, szóval nem túl egészséges hely... :D Nem mellékesen sokáig tartana hogy fát találj aminek nekidőlhetsz! :)

Légkör híján a Merkúron szerintem egészen rapid a naplemente.Amíg látóhatár fölött a nap bármilyen kis része,addig vakít, aztán meg töksötét. Azért megnézném.

Abszolút nem vettem negatív kritkáknak a hozzászólásokat, csak próbáltam "megindokolni" miért nem volt időm többet "komponálni" a képeken. Mert csak egy fél órára hagytak magamra, gyorsan kellett cselekedni. :D

Tudom az idő néha fontos egy fotósnak. Vagyis mit néha, szinte mindíg (főleg ha szeret naplementét, felkeltét fotózni illetve naplementekor, felkeltekor fotózni. Akkor néha csak pár perced van amikor minden jó. Azért kell gyakorolni (gyakorolnom) hogy "nyomás" alatt vagyok, hogy legközelebb gyorsabban tudjak "állítgatni".

Most kicsit úgy éreztem túl akarok lenni az "ön"portrés leckéken, hogy a kamera mögött lehessek végre.

Ha lehetne egy (fotós)kívánságom akkor az az lenne, hogy a naplemente tartson 3-4 órán át:D. Lehet át kéne költözni a merkúrra, annak 58 nap a tengelyforgási ideje, ott sokáig tarthat a naplemente. :D

Egyébként tanár vagyok, nem hangmérnök :-). De jelenleg "szakács"-ként dolgozom, ami fish & chips "gyorskajáldát" jelent.

Első nekifutásnak ezzel a képpel sok baj nincs, nyugi. :)

Nem, nincs baj vele ezt nem is mondtam. Te említetted, hogy ez nehézségként élted meg, és segíteni próbáltam vele. Ha akadéskoskodásnak tűnt akkor bocs, nem szóltam.

Jaj, félreértve vagyok! :) Osszuk ketté:
1) A bokor nem a táj miatt zavar, hanem miattad :)
2) Hogy szívesen megnézném mit csinálsz ott, pedig buzdítás szeretett volna lenni, hogy fotózz le mindent ami Te vagy ott. Nem önportrés hiányolás ez, szerintem bárhova teheted, ha Rólad szól.

Istvánnak válaszom. Igen, lehet, hogy jobban sikerült volna, ha először vagyok ott. Akkor talán többet raktam volna a fotóra Killaloeból. De már voltam ott korábban kirándulni kismotorral (kb 30kilóméterre van Limericktől, ahol élünk) csak a héten vettünk autót így a bátyámékat is elvihettem oda végre. Én pedig csak a leckére koncentráltam nem pedig a tájra. Ez hiba volt.

Pontosan azt tettem, amit javasolsz. A fáról vettem az élességet.

Miért, valami baj van az élességgel? Nem volt könnyű, 10 másodperc elég kevés arra, hogy odafuss a fához és találj 1 pózt úgy, hogy az arcod 1 vonalban legyen a fatörzzsel, és közben a járókelők se nézzenek hülyének. :D Pár fotót csináltam, abból (nyilván a legjobban sikerültet) választottam.

Nekem nagyon átjön a távolságtartás a képből. Hogy a fotózás maga az okozója, vagy a nézőktől idegenkedsz azt nem tudom. A lábad laza tartása alapján nem magad megismerésétől félsz, akkor ellenben az önfotótól sem kellene. Szóval van itt némi ellentmondás szvsz.

Csak tippként (feltéve ha letudod kapcsolni az AF-et): jelen esetben vehetted volna a fán az élességet, aztán AF lekapcs. :) Másik őstrükk, hogy a majdani élesnek szánt területen állva az állványfejet (vagy a gép majdani helyét) élesre állítod, AF lekapcs, gép felcsavar/letesz, visszamész ahova kell -- és fotózol. Általában oda- és vissza irányban is ugyanannyi lesz a tárgytáv. :)

Nagyon szép helyhez van szerencséd (utánanéztem a neten)! Nagyon szívesen megnézném fotókon, hogy mit csinálsz Te ott. Turista vagy, vagy munka miatt jársz arra? A fotódat tekintve, mivel fekete ruhában vagy, kicsit veszít alakod a térélményből. Igen, úgy tűnik Timi tudja mit szeretne látni, igaz van, ezt a fekete tömböt egy kivillanó has a maga 3D élményével megbolygatná :) De lehet, nem a hasadat sütteted ott - főleg nem ilyen borongós őszi időben egy fa árnya alatt... No, engem a mögötted lévő bokor ami zavar kicsit...

Szerintem úgy oldottad meg a feladatot, mint az egyszeri királylány. Könnyem dumálok, mert én még nem oldottam meg ezt a feladatot. :) Szóval, rajta is vagy a képen, meg nem is. Jó helyen vagy rajta a képen, de nem tudok meg semmit rólad. Pedig szeretnék valami izgit. Mondjuk nyújtsd ki a nyelved, és hadd nézzem meg, hogy szőrös-e a hasad! :D

Új hozzászólás