Kimozdulunk
A virágoknál és a szerelemnél is sokkal jellemzőbb a tavaszra az, hogy ilyenkor mintha mindenki testületileg kivonulna a természetbe. Legalábbis az első néhány szép tavaszi hétvégén. :-)

Mivel már sokszor elmondtam, hogy szeretném, ha eljutnánk egy olyan mélységre, hogy nem a Képes Újság válogatás rovatából látunk ízelítőket, szóval mélyebb szintre kellene eveznünk, legfőképp azért, mert tudom, látom, hiszem, hogy bennetek van az a mélység is. Senkinek se bántásból írjuk, amit írunk, még akkor sem, ha pillanatnyilag utáltok is érte, de el kell kezdeni a belső impulzusokkal is dolgozni, minden lecke egy-egy ilyen belső útnak is felfogható, ha nem mondjuk meg, hogy ez nem az, ez sem az, akkor becsapnánk benneteket. A szöveg leírás fontos dolog lehet segítségképpen, egy hangulat felelevenítésére, de nem arra való, hogy az mondja el a történetet a kép helyett. (szőke)

Hozzászólások

Ja, azt ne törd, úgy lehet nem megy. :)

Rendben. Addig töröm rajta én is az összes íkúmat, állítólag van mit. :-)

Majd eljutunk az értékeléséig és akkor beszéljünk arról, kérlek. Hadd ne lőjjek ki mindent, itt van a gépen, csak a sebességem korlátos.

Nem fogom. Mi abban a mélység, és miért nincs ebben? Mert rajta vagyok? Jó, hát értem, hogy nekem vannak mélységeim, ergo ha rajta vagyok egy képen, azon lesznek mélységek, bennem. Ennyi lenne? Minden képemre tegyem rá magam? Mer' azon a képen rajtam kívül nudli sincs, még a fű is életlen, a virágok csak egy-egy felismerhetetlen folt.

Abban van mélység, az arc, a fű, a virág. Te magad.

Abban sincs egy deka mélység se, csak egy arc, fű, virág.

Tettél fel egy füves képet. Ott a megfejtés a kérdésedre.

Gábornál a pont. Nóra, magadra figyelj. Ott vagy. Benned van. Már csak a jel-zaj viszonyon kell hangolni.

Hogyne lenne meg. Ott van a fűben a virágok közt.
Szerintem.

Továbbra sincs meg a mezsgyém.

Lehet... persze hozzátartoznak a hangok is, amit a kép nem tud visszaadni... de ha nem adja vissza a nézőnek, akkor ez nem tavasz, nem jó kép.

Lehet, hogy azért, mert te élőben átélted. Nekem nem adja vissza a "fílinget". Talán a szürkés színek miatt.

Nekem az 'tavaszias' benne igazán, hogy a látszólag mozdulatlan képet minden olyan mozgalmassá teszi. Az ívek, a tükröződés nyílformái, a fekete-fehér, lüktető korlát, és szerintem még a fák levélformája is. Ettől kimozdulás, nem csak a két ácsorgó biciklistől.

Jó a tükörkép, de ez a csatorna meg a "döglött" fák zavarnak azonosulni a tavasszal.

Új hozzászólás