Kiscsokor 2

Ezzel a képpel már több bajom van, nincs annyira átgondolva és a kivitelezése sem olyan perfekt, mint az előzőnek. Egyrészt ha már buborékos a víz, akkor az kell, hogy látsszon is, most a pohár el van maszatosodva. Másrészt ha a háttér ilyen határozottan tónust vált, akkor ezt figyelembe kell venned abban, hogy hova helyezed a fő motívumot és miért. És ha úgy kapja a fényt, hogy árnyék is jelentkezik, akkor azt így nem jó elvágni, mert így értelmetlen kosz hatása lesz. (hegyi)

Hozzászólások

0
Értékelem!

Pista köszönöm a kiegészítést, neked Ingrid pedig a választást!

0
Értékelem!

Kedves Feri, ezt a képet választottam a szerdai adás borítóképének, mert nagyon tetszik. Köszönöm.
Ingrid

0
Értékelem!

A kis virágokra vissza: technikai törvényszerűség, hogy ilyen kis tárgyaknál, élőlényeknél ha ilyen közeli fókusszal készül a fotó, akkor a mélységélesség még kisebb lesz. Így technikailag értem a probléma gyökerét. Én ilyen esetben rekeszelni szoktam, stabilizálom a fényképezőt (állvány, vagy asztalra, mindegy), távkioldás vagy önkioldásra állítom, és hosszabb expóval fotózok. (Az ISO-t max 400-ig emelem - az én gépen efölött még ugyan nem nagyon, de már picit jobban zajosodik, nekem itt a határ, ha fontos a minőség is)

0
Értékelem!

Köszi Viki, mérlegelni fogom az észrevételeid, az árnyékfoltot az átlóban egyensúly gyanánt gondoltam jónak.

0
Értékelem!

Nekem a másik jobban tetszett, ebben a verzióban borzasztóan zavar a virágok árnyéka, mert olyan van is, meg nem is, nem érzem eldöntöttnek, kicsit olyan esetleges, hogy belóg. De azt leszámítva amúgy baromi szépek a tónusok.

0
Értékelem!

Százszorszépek, és csupán viszonyítási, teszt- és próbafotók, ismétlés, mert felejt az ember, ha nem gyakorol.

0
Értékelem!

Itt is vannak nagyon szép dolgok szerintem. Viszont az extra kis mélységélesség is feltűnik. Két éles sáv van, egy a virágok fejénél, és egy lent az asztalon, és nekem ezek feltűnnek. A fény miatt nyitod ki ennyire a blendét, vagy egy koncepciót próbálgatsz? A szárak játékai is nagyon szépek lennének... És csak most esik le, hogy ezek valójában picike kis virágok, talán százszorszépek...?

0
Értékelem!

Köszönöm Zsolt, hiába, ez a tavaszi fáradtság!

0
Értékelem!

Ferikém, áttettem a helyére.

Új hozzászólás