Köd

Nos, ennek már inkább van története, érzékelhető a köd is, a távolság is - én még lejjebb mennék a kamerával - valami megmagyarázhatatlan okból nekem a hatvanas évek hangulata jön vele, szóval minél tovább nézem, annál erősebb a meggyőződésem, hogy lentebbről lenne jó, és én, vess a mókusok elé, de annyit torzítanék a perspektíván, hogy az oszlopok ne boruljanak össze, főleg ha lejjebb megyek. Vagy, ha igen, akkor jobban. Egészen Tarr Bélai lehetne, ha egy fokkal az alja a tónusnak sötétebb. És olvastam Mészi írását, igen, van benne valami elkeféltség-érzet. Olyan magyarosan. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést!

Tamás, a fotó nagyon jól működik, és a saját érzéseim persze hogy saját magamból fakadnak, és ne sajnáld, én örülök, ha érzelmeket kelt valami bennem, ezért é meg nézni... Gondolj tényleg egy filmre, amely megráz valami miatt. Ennek örülsz, nem? és ezért (is) mész alkalomadtán moziba... :) Szóval bocs a félreérthetőségért, leírom akkor, nekem tetszik ez a fotó!

Mészi, köszönöm a szép leírást! Sajnálom, ha benned rossz érzést kelt, de lehet, hogy az nem is a képtől van?
István köszönöm! Ha, hasonló képek kerülnek egymás mellé, nehéz nem súlyozni közöttük. Az ilyen fórumok, mint a TÉR is, sajnos szerkesztést nem tesznek lehetővé.

Nem egyáltalán nem rossz. A két kép teljesen különböző, nem lehet őket összehasonlítani. Újra nézve és olvasva, ma mást gondolok. Nem kell, hogy minden kép olyan koncentrált legyen mint a november. Ez olyan kontemplatív, tűnődésre sarkalló darab.

Ötvenes évek ködje... Filmvásznon láttam, azt mondom, ilyesmi. Talán az oszlopok is hozzák. De gondolatok nélkül önmagukban ezek a párok - lámpák, emberpár, oszlopok, fasáv - és a póznákkal, drótokkal mintegy rákarcolódó, repedező idő plasztikussá tesznek valami zsigeri, feltartóztathatatlanul rossz érzést bennem, amely nem félelmetes, de olyan kesernyés. Mindeközben puha az egész...

István, igazán jó leltárt csináltál! Nekem ezek mind összeálltak az adott pillanatban. Talán nem rossz az, ha egy képen nézelődni lehet.

Jó a kép, de a novemberhez képest hiányérzetem van. Annyi minden van a képen, hogy nem tudom eldönteni melyiket tartottad igazán fontosnak. Nagyon jó a távoli fényszórók szempárja. Ezzel jól kommunikál a diskuráló figurák kettőse. De ott van a póznák és vezetékek szép rajzolata, útvesztóje is ami ugyancsak egy jó téma.végül az út és a két oldalán a növényzet sűrű jobb oldali térfala, míg ellenpontként a bal oldalon a szép koronájú szoliter fa. Nameg a köd, ugye.

Új hozzászólás