Kontrasztviszony

Kontrasztviszony

Íme egy kicsit prímérebb megközelítés.

Az a helyzet, hogy nem tudom, hogy ki kivel van. Hogy itt a kontrasztviszony a B! nevű raktárháznak a tetejével folytatott kontraszt, a kis bőrkanapék, meg a kerti székek, vagy maga az, hogy a bőrkanapé és a kerti szék hogyan viszonyul egymáshoz, hogy mennyire nem illik össze, vagy a mellette lévő sufnisor, és ez az idill az, ami ezt a dolgot kérdőjelessé teszi, vagy a graffiti, vagy a toronyház, vagy most mi van? Jó lett volna, ha valahova fókuszálsz. A gondolati élességet kellene állítani, hogy egyértelmű legyen a nézőnek, hogy mire megy ki a fuvar. Van atmoszférája annak a képnek, amit egyben mutatsz, de csapong és lyukas. El tudok nézni a házak mellett, tudok kalandozni a háttérben lévő sárga kockáknál, vagy elmegyek egészen a másik irányba bal oldalon, és ott a zöldet figyelem. Szóval jó, mert van tere, de ez a tér ki is gyengíti az üzenetet, ami most nem teljesen egyértelmű. Ismétlés. (hegyi)

Hozzászólások

Zoli, itt nincs ilyen ismétlődés a képen, azt elhiszem, hogy valóságban volt, de a kétdimenziós redukálás és a képkivágás okán ez nem érzékelhető. Néha a kevesebb több.

Köszi Zsolt az elemzést. Tény és való, hogy sok helyen van a képben ellentétpár, és azt is elfogadom, hogy ez így nagylátószögben már zavaros, sok-sok ellentét kaotikus egyvelegének hat. Talán elég lett volna a kis terasz is, hiszen ott is feszít a régi padló új padló, kanapé és műanyagszék stb., de valószínűleg elragadott a nagyobb léptékú ellentét a nagy új és a kicsi régi házak ellentéte.

Nem idegen tőlem, hogy egyfajta ismétlődő dologra (itt ezek a különféle ellentétpárok lennének) épített fraktált lássak a dolgokba, és elfelejtem, hogy más általában nem így lát.

Melyik is az a másik, mert akkor ott láttam. Belinkelnéd?

Nem semmi HDR nincs benne, de két álló képkockából lett ilesztve, tekintve h a 18mm kevés volt arra, hogy így elférjen széltében. (Ha meg fektetem akkor fent maradt volna le vmi.) :)

A képet nem nagyon láthattad még, mert pár napja tette össze és eleve csak itt kapott nyilvánosságot. Az nem lehetetlen, hogy más is megcsinálta már ugyanezt a képet, sőt egyről konkrétan tudok is innét a térről. :)

Annyit kerestem, de nem találom. Pedig mintha ezt a képet láttam volna már, az aláírásod is ezt erősíti meg. Segítenél?
A fotóról már csak egy kastély képe hiányzik, és teljes lenne a kontraszt :) Egyébként ez egy HDR fotó?

Új hozzászólás