A konyhában
A talkedli az magyarul a cseh fánk, vagy tótul a magyar fánk, vagy valami, aminek köze van a szalagos fánkhoz, a tótokhoz és nagymamám előszeretettel nosztalgiázik rajta. Ja, és ilyen izében sütötték régen.

Azt tudom mondani, hogy végre a fény, a folt, a ritmus valakinek örömet okoz, végre elkezdtünk szerelmesek lenni a csendélet filozófiájába. Szeretem ezt a képet, mert öröm sugárzik belőle, az alkotás és a felfedezés öröme, az, hogy a meszelt fal és a tojásrántotta sütő, a foltok, a sötétek és a ritmika nem csak absztrakt képként, hanem realista üzenetként is meg tud jelenni és egyből elkezd Nóra mesélni nekünk, nem azzal, amit a kép alá ír, mert ez a kép elmeséli ezt maga is, szöveg nélkül, Nóráról, a viszonyairól. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Tükörtojásnak kicsit kicsi. Én először muffinsütőre gondoltam róla, annak pont jó. Lenne. :-)

Nagyi virága.Szép...

Szerintem, tök mindegy hol van, a lényeg hogy megláttad a tárgy szépségét. Mondjuk én a praktikumát csodálom, ugyanis egyszerre hét tükörtojást lehetne benn sütni. Mint a mesében!

Igazából nem arra figyeltem, hogy centrális vagy nem centrális, hanem a serpenyő és a kenőtoll adta virágformára, és az árnyékcsíkokra. De örülök, hogy nem tudatosan is jól helyeztem el. :-)

Huu... mindjárt zavarba jövök. :-)
Köszönöm, örülök, hogy tetszik.

nem azért mondom, egyszer én is véletlenül vettem észre egy képemen, hogy nem pont középre került valami, és ha pont ott lett volna unalmasan 'centrális'
ezzel mozgattad meg szvsz

Oda gurult a sarokba. Köszi. :-)

Le vagyok nyügözve.
A kalapom is leesett.

Nem vágtam semennyire, ez a teljes kép. De általában én kedvelem a centrális elhelyezést; tudom, nem szereti a kánon, de az én szimmetrián felnőtt szemem meg nagyon is.

Emese: Köszi. :-)

a középre szerkesztést (tudatosan vágtad majdnem, de nem teljesen középre?) jól oldják a különféle vastagságú árnyékcsíkok.
tecc

ez azért húde nagyon szép!

Új hozzászólás