kristálykoponya

Szerintem elég absztrakt, de nem vagyok benne biztos, hogy ebbe a leckébe tartozik-e.

Izgalmasak ezek a makrofotográfiák, mert elindítják az ember fantáziáját, és legalábbis számomra a makro fotózásnak pont ez a lényege, hogy ez a fantáziamunka beindulhasson. Ennél a képnél ez nagyon jól érzékelhető. Nyilván itt a koponyának a fölső részét kapjuk, ne keressünk állkapcsot, fogakat, orrlukat, de azért valamennyire tényleg érthető, amit itt Mariann mutat. Talán annyi itt is, hogy a kompozíció kicsit lötyög, tehát a kép fölső egy-negyede ehhez a kompozícióhoz nem ad hozzá akkora erőt, miközben a kép alsó részénél azok az ívek vágódnak, amik, mint tartópillérek is fölfoghatóak lennének. Talán a kamerát elmozdítottam volna egy kicsit lefelé, hogy ez az egész helyzet helyére billenjen. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

hát nekem kompletten és elsőre megvolt az egész koponya :)

(az a lila folt a jobb oldalon a szemgödör, alatta az orr az a kis fekete maszat és az a fénysávos kis rész alul az állkapocs. és az hogy ilyen elnyújtott valóban az Indy filmre utal. )

köszönöm, Ádám. Nekem első észleletre koponyának tűnt, és inkább olvasási élmények kapcsán, az Indiana Jones film abszolúte nem jutott eszembe, nem láttam.

Nem tudom hogy a cím direkt utalás a legutóbbi Indiana Jones filmre (ami szerintem szörnyű), mert önmagában én nem igazán látom a koponyaformát, de úgy hogy láttam a filmet úgy értem, érzékelem a párhuzamot. Tehát ha direkt filmes utalás akkor az szerintem nem előnyös, sőt felesleges, főleg annak aki nem látta a filmet, és főleg azért mert a kép működik magában, és egy ilyen utalgatós, popkultúrális cím szerintem még gyengíti is a képet, és idővel el is évül, én inkább néztem elsőre ezt a cseppet egy átlátszó bogárkának (gg-nek üzenem nem zöld csótány :P ) mintsem bármiféle koponyának, az hogy absztrakt-e ahhoz nem értek, de mindenképp költői, mint egy megszemélyesítés, nagyon jó megfigyelés.

Új hozzászólás