Krka folyó vízesése
Krka folyó vízesése
Krka folyó vízesése
Krka folyó vízesése
Krka folyó vízesése

Ilyen hömpölygő vízesést viszonylag egyszerű exponálni, 1/10-ed másodperces záridő kell hozzá.

Öt kép, gyönyörű környezet, zuhog lefelé a víz - csak valahogy mintha nem tudna lefolyni, a végénél a sorozat elkezd egyhelyben toporogni. Az első kép jó felvezetés, megmutatja fentről, miről fog Feri nekünk mesélni. A következő felvétel sajnos rossz fényviszonyok között készült, ezért a háttér szinte kiégett, a téma pedig sötétben maradt, így bár az expozíció szépen megfesti a vizet, de a csillogás, a játékosság nem érvényesül, mert a néző folyamatosan hátra, a fényben lévő terepre figyelget, ott vár történést. A következő kép rendben van, és utána érkezik két kép, amiből az egyik jó csak, dönteni kellett volna, mi az, ami nekem esztétikailag tetszetős, mindkettő elfogadható lenne, de így a bevezetőben megfogalmazott toporgás jön létre. Hiányzik a lezárás, a víznek tulajdonsága ugyanis, hogy egyszer csak csendesül, folyóvá érik, vagy patakká, de mindenképpen a dinamika szerepét átveszi egy más struktúra. A sorozat ráadásul fentről halad lefelé, ez is indokolná, hogy valami nyugalmas képpel keretezzük a történetet. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Na, jó. Amikor exponáltam még tetszett. A lezáró kép életlen lett, azt hegesztőüveggel 2-3 percig nyomtam. Azt gondoltam egyébként, hogy a mozgást jól kifejezi ez a képsor, ezért töltöttem fel.:)

Szuper, de most akkor magad tesztelted, hogy tényleg az-e, vagy engem, hogy észreveszem-e? :D

Ha nagyon őszinte akarok lenni magamhoz, akkor azt kell mondjam, hogy nekem ezek a képek unalmasak. A Krka folyó vízesése Horvát országban, szép-szép, de valójában nem több ez a sor egy családi emlékképsornál. Köszönöm.:)

Új hozzászólás