Fényképezésileg nagyon ínséges időszakon megyek keresztül, így egy régebbi rendezvény képeit vettem elő a digitális fiókból. A rendezvény a Magyar Kultúra Napi ökomenikus istentisztelet és a Kölcsey Társaság ünnepi közgyűlése volt, melynek keretében a Kölcsey Társaság díjazottja Bereményi Géza átvehette emlékplakettjét. A rendezvényt Kölcsey Ferenc síremlékének megkoszorúzása zárta.

Hozzászólások

Szia Viki! Sajnos a belépő szintű kamerának és kit obiknak nem barátja a beltéri félhomály, vakum pedig nincsen így magas ISO -val kellett fényképezni. Mehettem volna lejjebb kicsit, de nem akartam 1/100 alá menni záridővel, ezért maradt a magas ISO főleg amikor telével fényképeztem. A bebukásnak 2 oka van: magas ISO miatti lecsökkent DR és hogy amikor fekete-fehér képeket készítek szeretek erős kontrasztot használni. Az eredeti képek amiket leadtam később színesek, de valamiért én magamnak az archívumba monokrómmá alakítottam őket. Tervezek fullframe masinára beruházni ami segítene a zajszintet kordában tartani, de túl sok a lehetőség és nem bírtam még választani. Annyi biztos, hogy MILC lesz.

Szia! Jó az irány szerintem, csak ennek a sorozatnak nem tesz jót, hogy ennyire zajos, és hogy be van bukva. Nyilván azzal dolgoztál, ami volt, csak az erős, karcos szerkesztés, amivel később retusáltad a képeket, nem segített a nyersanyagon, hanem csak felerősítette a hibáit. Szerintem próbáld meg esetleg kevésbé kontrasztosan szerkeszteni ezeket a képeket, és egy kicsit feszesebbre vágni őket, nagyon sokat dobna az összhangon. A sztori amúgy megvan, nekem kicsit sok is a kép, de vannak nagyon jó meglátások.

Új hozzászólás