Kutyatwitter

Egyszer régen olvastam valahol egy cikket arról, hogy a háznál tartott kutyáknál mit jelent az, amikor kimehetnek a kerítésen kívülre, és ott boldogan végigszaglásznak mindent. Újságot, vagy méginkább rövid híreket, állapotjelentéseket, odavakkantásokat olvasnak, és írnak ők is oda az előző után. Mintha twittereznének. Alexem itt éppen a mezőn olvassa a rövidhíreket. :-)
*(Twitter: internetes üzenőfal, ahová rövid, 2-3 soros szövegeket írnak ki)

Nóra, ez nekem zseniális. Megint valami olyat sikerült előhúzni a kalapból, amire nem volt eddig felkészítve a társaság. Én találkoztam ezzel a kutyával, én nem tudnám őt ilyen jól fotózni, legfőképp azért, mert ez a kutya nem egy lassú darab. Ez a kép megmutatja azt is, hogy a gazda és a kutya között milyen mély a kapcsolat, ugyanis ahhoz, hogy elkészüljön ez a kép, itt bizalom is kell, főképp a kutya részéről, hogy ő hagyja ezt megörökíteni. Akármennyire gyorsak vagyunk, de azt a pillanatot megtalálni, hogy még kompozícióban is rendben legyen, ami nem egy szokványos kompozíció, hanem egy erősen dekomponált kép, nagyon dinamikus, feszültséggel teli. Ennek nagyon örülök, mert Nóra ezzel eléri azt, hogy azt a fajta cukormázat, amit ugye a Dalmata képvisel, 101 kiskutya, minden szív megdobban, visszatérünk a gyerekkorba, és folyik a nyálunk, sikeresen le tudta szedni. Erre a cukormázra még rájátszik a világítás is, az ilyen ilyen amerikai álom szintű világítási helyzet, ez abszolút nem egy itt megszokott képi világ. Mintha nem is Magyarországon készült volna, miközben ennek a kettőnek az eredője egy borzalmas giccs lett volna, és Nóra azzal, hogy sikerült neki ezt a gesztust megfigyelni, amikor a kutya a twitter üzeneteket olvasgatja, ez a szaglászós helyzet is fontos. Az is fontos, hogy Nóra nem sokat lacafacázott, lerakta nekünk ide a kép jobb alsó sarkába. A mozgás iránya az átlag felhasználónak balról jobbra történik, balról jobbra olvasunk. Ebből kifolyólag azt várjuk, hogy a jövő ott van a jobb oldalon. Ez a kutya elment annak a határáig, várnánk azt, hogy merre fog ő elmozdulni. Nagyjából logikusan jobb irányba, de ott már nincs tovább út, nincs tovább kép. Várjuk azt a feszültséget, hogy most mi fog történni. Visszafordul? Másik irányba megy? Átszakítja ezt a gátat? Szóval nagyon izgalmas ez a dolog. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Nagyon tetszik ez a kép. A színek, a kompozíció, s a kutyákra oly jellemző tartás, póz, mozdulat. :)

Ez a kutyás kép nekem tetszik. Egyenrangú helyzetből sikerült megörökíteni, talán a fotós is szagolgatott valamit. Az is tetszik, hogy van benne valami nyugtalanító, az égen sötétedő felhők úsznak, vihar előtti napsütésben, vagy mintha ott jobbra történne valami, mondjuk egy atomvillanás, aminek a fénye már ideért, de még a lökéshullám nem, minden szelíd és várakozó, az utolsó előtti pillanat, amikor még minden a régi.

Egészen remek kép! Az állat ezen is kedves, szeretni való, mégis, nyoma sincs benne a negédnek!

milyen jó már, hogy a kutyákra nem vonatkozik a médiatörvény. így simán kifejezhetik a véleményüket úgy, hogy odacsinálnak valahova.
:)

Új hozzászólás