Talán ez a kis bemutatkozó videó valamit megmutat belőlem, azon a vénemberen kívűl is, mint akit a képkockákon láttok.

Kedves Lacipapa, nagyon szépen köszönjük a video bemutatkozást. Azért is külön örülök, mert az osztálynak a film kapcsán három fontos technikai dologról is tudunk beszélni. A többiek számára szögezzük le, hogy ez egy önportré, majdnem fél alakos kompozícióban, és külső felvétel. A három technikai elem, amiről beszélnünk kell, a követlező: Első a körsvenk. Ez egy majdnem 360 fokos körbefordulás egy kertben, ezáltal nem csak a szereplőt látjuk folyamatos mozgásban, hanem mögötte megismerhetjük a hátteret, a szomszédok házait, a közvetlen környezetet. Az az érzésünk, hogy Lacipapa saját maga hozza mozgásba a kamerát is, valamilyen segédeszközzel, svenkkar, vagy talicska. Ezt is nagyon fontosnak tartjuk a többiek számára, mert ez pont az amatőrfilmes igazi krerativitását jelenti. Talán Lacipapának erről az amatőrfilmes múltról nem is kell sokat beszélnem. Második fontos technikai eszköz a narráció. A látott képek alapján egyértelmű, hogy nem szinkroncsúszásról vagy aszinkronról beszélünk, hanem az alkotó utólagos szinkronmunkájáról. A privát környezetet feltételezve ez nem biztos, hogy egyszerű dolog volt, mivel valószínüleg improvizatív szöveget hallunk, erre külön rá kellett hangolódnia az alkotónak. És van egy harmadik technikai eszköz, vagy játék, ami a szereplő mozgása, a mozgásban való ide-oda billegést jelzi, hol a kamera felé, hol attól el, ettől kap az egész bemutatkozás egy furcsa ritmust. Ennek a házi feladatnak nagyon örülünk, és Lacipapa a legjobb példa arra, hogy az Estiskolára is igaz a tévétorna szlogenje: idősebbek is elkezdhetik. Lacipapa, a te házi feladatod az, hogy mesélj nekünk a kamerával, kamera előtt magadról, valami rövid történetet, mesét, 1-2 percben maximum. (- szőke -) értékelés:

Hozzászólások

45
Értékelem!

Pedig igyekeztem, talán máskor jobban sikerül.

34
Értékelem!

Úgy vélem, nincs benne paródia.

37
Értékelem!

Én egy negyedik technikai eszközt is fel véltem fedezni benne, a paródiát! :D

39
Értékelem!

Röviden, akit érdekel, leírom. Egy fotóállványra van szükség, aminek a fejrésze- amire a kamerát rögzitjük -forgatható legyen. A mozgató szárat meghosszabitottam egy PVC csődarabbal (ilyet használnak a villanyszereléshez), ez könnyű és melegen formázható. Más megolodás is célravezető, pl; zongoraszék, számítógép forgószéke, játszótéri kőrhinta,stb. Érdekes felvételek készülhetnek még; hintán, libikókán, csúzdán és különböző járműveken is. Engedjétek el a fantáziátokat és rendeteg érdekes képet és filmet fogtok csinálni.

35
Értékelem!

Egy speciálisan internetes technikai hozzáfűzés: a nagyon gyors kameraváltások, mozgások a neten nem nagyon jönnek jól ki, mert a sávszélesség bizonyos adatmennyiséget enged csak meg adott idő alatt, emiatt ha túl gyorsan változik a kép, be tud kockásodni, szaggatni. Ezt csak azért mondom, hogy ha valaki filmez, ezt jó, ha bekalkulálja, hogy a neten jelenik meg, amit csinál.

39
Értékelem!

Nekem is tetszett, a körbeforgatás érdekelne, valahogy a kameramozgatás nem erőségem. Sokat gondolkodtam az elején a "szőkésre sikerült" kifejezésen, mert én nem szőkének láttalak, aztán arra gondoltam, hogy talán a szőke nőkre célzol, de azt is elvetettem, nők iránti tiszteletet feltételezem rólad, így a végén kénytelen voltam rájönni, hogy valószínűleg "Szőkésre" gondolhattál, csak nem hallottam jól a nagybetűt!

Márti, szerintem nyugodtan csinálhastz te is ilyet, sőt, lehetne külön feladat, hogy mindenki, akinek kedve van, forgasson egyet körbe.

37
Értékelem!

Kedves Márti !
Üdvözletedet viszonozva, remélem már elmúlt "szőrnyű nagy haragod", mert elöbb keztem forogni. Ezt a módszert sem én találtam ki és nincs levédve, nyugodtan csinálhatod Te is, akár egy játszótéri kőrhintán. Azt hiszem itt nincs lelőtt poén, ismered? " mindenki másképp csinálja ". Nem féltelek, hogy nincsenek ötleteid, eddig is bizonyitottad leleményességedet és az "úttörő" mindig Te maradsz- az első képeddel!!

44
Értékelem!

Üdvözletem Lacipapa!
Én is valami forgós videón gondolkoztam, most jól kitoltál velem!:)
Olyan nyugodt, mesemondós hangod van, tetszik!

Új hozzászólás