A lágy erő

A lágy erő

Nagyon szép ritmusú képet kapunk, ami akár egy windows háttérkép is lehetne. Harmonikus, nyugodt, mégis van benne dinamika. Kompozícióban is rendben van, és egy jó ábrázolása ennek a leckének. Megadom rá a 3 csillagot, és a leckemegoldást is. Túl sok mindent nem tudok róla mondani, mert nagyjából ennyi, amit tud ez a dolog most. Szépek a vonalak, a formák, és egy festői képet kapunk, ízléssel és esztétikusan megoldott munka. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Köszönet az eléemzésért, tényleg nem nagyon érdemes eltúlozni a jelentéstartalmat.
Inkább festményszerű, de mégis valahol fotós világot akartam, amibe csak úgy bele lehet nézni, mert egyszerűen csak szép.

Hehe, partot mosok? :) Köszönet, megtiszt!

Hehe, megint egy NyoZo-kep lesz a musorom illusztracioja. :)

@István: a verbálhasonlat tetszik, jó szó... :) Ha ma este rádiózol majd, rájössz miért is említettem épp a Berenikét. :) De értelek amúgy.

@Zati: van ebből több tucat képkocka, kivágás, sőt FF is. Szépen ki lehet hozni a FF-ben is, de valamiért itt nekem a szín hozzáadott a képhez. Vágni sokféleképp lehet, de ez a fránya sodrás nem könnyíti meg, mindig van valami forma amibe belevág az ember.
A víz meg ugye vissza igyekszik, a tengerbe, felhőkbe -- ahonnan jött is immár sokszor... így nem gondoltam rá, hogy megfordítsam, ez az eredeti folyásirány is.

Nagyon szép ez a kép, tetszik ahogy megjelenik a hihetetlen energiája a víznek.
A kompozíción talán lehetett volna még javítani, a sötét folt helyzetét gondolnám át, illetve az a folt körül megjelenő izgalmakat tenném hangsúlyosabbá.
Érdekes belegondolni, hogy miért ebből az irányból fotóztad, a negatív folyásirány mire utalhat, illetve hogy ha negatív, akkor milyen lenne egy nagyon szép ff konverzióval. Hmmm, csak gondolkodom :)

@Nyözö :) Bereniké haja nem lehetne, mert az "verbálhasonlat" :) Senki nem látta, csak a nevét viselő csillagképet ismerjük. A Végtelen történet sárkánya meg ifjabb korom egy filmélménye. De ez tényleg nem azt jelenti, hogy erről mesélne a fotó, csak azt, hogy ilyen vizuális emléket idézett meg a képi összhatás, ez ugrott be :)

@István köszi a hasonlatot. Végülis a víz maga is egyfajta végtelen történet, a maga körforgásával, de nem mondanám, hogy a kép erről mesél. Lehetne Bereniké haja is akár.

@Ádám való igaz, hogy sok hasonló kép van, de örülök hogy azért ennek ellenére tetszik a látvány. Kösz a figyelmet!

Nagyon tetszik ez a haj-zuhatag :) A Végtelen történet szőrös sárkányát juttatta eszembe :)

Habár kicsit sok az ilyen kép, azért még mindig hatásos. A festményszerű hatás pedig nagyon izgalmassá teszi.

Köszönöm Tamás! Technika alatt a picit hosszú expóidőt érted? Itt ugyanis max. ez volt az "extra". Olyan (pontosan most nem is tudom, mert nincs itt az eredeti) 1/10 - 1/30 sec. expó volt, és persze közel kell menni, tehát szerencsére nem kellett sokat bűvészkedni.

A leckében is igazad van, végülis beleférne absztraktba is. Úgy éreztem azonban, hogy van annyira egyértelmű a képen a víz jelenléte, ami ráadásul itt erősen kimutatja az egyik arcát, hogy mégis inkább ide került. Az absztraktot meg még van időm érlelni magamban, mert amúgy az is szeretem-téma... :)

Nagyon tetszik! Talán jobban menne az absztrakt leckéhez, mert nagyon grafikus. Ezzel a technikával sok giccs készül, de te elkerülted ezt a csapdát.

Új hozzászólás