Lélektükör
A szem a lélek tükre - mondja a bölcselet... s én nézek, nem minden esetben látok, ellenben szünet nélkül érz/ékel/ek. Viharosan sűrűsödik bennem a szentimentalizmus lágy zaja valamint a vad naturalizmus ölelésének örök ötvözete... féltve óvom a tükröt, nehogy egyszer összetörjön a lélek súlya alatt.

Fekete-fehér képet látunk, és nagyon trükkös a kép üzenete, látszólag dekomponált, látszólag pontatlan, hiszen az élességek ezen a gyönyörű kulccsont, árnyékok, nyak, az arcél formája és ez a gyönyörű afrofrizura – ezeken sehol nem jelennek meg. És azt mondja az ember, hogy dehát itt van egy gyönyörű női alak, itt vannak ezek a csodálatos formák, és miért nincs élesség? És utána észreveszi, hogy tűéles ugyanaz a vádló szem, amely az előző munkákban is jelen volt, a grafikai szintű megközelítéseiben is ott vannak ezek a szemnek nagyon fontos szerepe van, és az ajak, aminek egészen pontosan az alsó felülete, az erőteljesen ráhelyezett festékekkel is szintén ugyanazt az érzékiséget erősíti, aminek innentől kezdve érthető a párhuzama, mert olyan az egész, mintha egy rúzsos párna, és a körülötte lévő összegyűrt paplan selymes felülete látszódna. Tulajdonképpen azt kell, hogy mondjam, hogy konzekvensen halad az alkotó előrefelé, mert ugyan ez egy reálisabb megközelítés, mint az előzőek, de mégis ugyanazokkal a párhuzamokkal dolgozik, hogy az emberi testből éppen csak egy aláhúzásnyira használ egy-egy kapaszkodót, hogy igen, emberi arc; igen, női test; igen, a valóság felé járunk – de mindig ott van mellette a költőiség, hogy minden más elnagyolt. Egy tudatos eszközhasználatot látunk, hogy a mélységélességnek a megválasztása, de egy labortechnikai trükk is, de ez jót tesz a képnek, mert nagyon is tudatosan használja ezeket, mert a kompozíciót is segíti. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

35
Értékelem!

Földre gurult kedvenc mottóm: "A képzelet fontosabb mint a tudás!" (Einstein)

A feladat mindig folyamatban pulzál, "sohanincskész" alkotások/k gyülekeznek, az éj a legtermékenyebb, hatékonyan megfelelő időszak minderre, a felelősség a lélek fodros-csipkés felhőcskéin csücsülve tekintget szanaszét. Látod?

34
Értékelem!

csatlakozom Gáborhoz, ez a kép tényleg nagyon jó, nekem a fotosoppoltak nem tetszettek, inkább maradj ennél a megközelítés(ed)nél, és persze fapapucs az estiskolában :)

36
Értékelem!

Asszem itt megint beindult valami a hímnemű egyedek között : D Vicces, hogy a dícséret nem maradhat kritika nélkül. ugye tudod mit jelent ez? Felelősséget...

32
Értékelem!

Hali a suliban!!:)
Én inkább kicsit jobbra fordítanám a kamerát, hogy a szem a bal oldali függőleges harmónia vonalra kerüljön, így az effekt is feleslegessé válik, mert az lesz a kép kiindulópontja. Ha már effekt, én a nózit is élesen hagynám vagy az egészet úgy alakítanám ki, mintha kis mélységélességgel dolgoztam volna.

23
Értékelem!

Üdv az iskolában!
Ezt nevezem én lendületes kezdésnek. Jók a szétfotosoppolt verziók is, de szerintem aki ilyet tud fényképezni, annak kár az idejét effektekkel tölteni. Ez ugyanis igen-igen jó. Én jobbról még azt a felkardarabot levágnám. Úgy lenne az igazi, ahogy az a vizszintes csont kifut a sötétbe, aztán még egy kis fekete és vége. Az arcod is jobb helyre kerülne. Szerintem.

Új hozzászólás