M

Több lensbabys képet most már nem lesz, ígérem

A helyszín oké, az is nagyon jó, hogy "lementél kutyába", szóval minden szuper lenne, és még nem is a lensbabí ami a bajom, hanem a tónus. Bokrok között fekete kutya és még a lensbaby is, együtt már sok. És mondom, én a tónust tartom bajosabbnak, azzal akkor is lenne problémám, ha nem forgatja be a lencse effektje. Értem én, kezdem érteni, hogy szereted ezt a tónusvilágot, de nem lehet minden képet mint egy generálszósszal leönteni ezzel, ez néha jó, néha nem. Most a néha nem van. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Jó fotó. Tetszik, hogy szemmagasságból készült. Csatlakozom. Nekem is bejönnek a lensbays fotóid.

Most részemről egy kis kompozíciós gyakorlati fejtegetés: én itt alapvetően két háromszöget látok. Egyik a domboldal, amin áll a kutyus (bal oldalon a beeső fény/árnyék miatt válik háromszöggé a halmocska jobb oldali természetes lefutása) De a másik háromszög is erős: a kutya feje, a kő lent elől, és balra a virág (illetve akár a bal felső harmadon lévő világos folt) alkot egy hegyére állított háromszöget. Ez a két háromszög a kompozícióban a következőket hordozza: egyik a stabilitást (magabiztosságot), másik feszültséget (akár a képen is látható figyelmet), és ettől lesz igazán jó és izgalmas. Mindezeket figyelembe véve erre a hatásra kis utómunkával még rá is lehetne erősíteni. Pédául a fenti világos folton talán egy picit lehetne visszavenni, a lenti háromszögre rásegíteni kicsit - jobbról felette a világos folton visszavenni, bal oldalon picit deríteni.

És miért nem lesz több lensbabys kép? Valaki rád szólt miatta? Szerintem a kísérletező kedv és tett nagyon fontos, és hogy megmutasd az is... úgyhogy én örülök, ha jönnek még ilyenek is! :)

Új hozzászólás