Macska az itatónál

A kép az új objektívemmel való ismerkedés / gyakorlás közben készült. Szerintem egész jól sikeredett, így első 10 -es leckés képnek beneveztem. A technikáról: ISO 200, f/3,5, 1/200 s zársebesség, 105 mm gyújtótáv.

Ádám, hogy itatónál van, az nem látszik, de ez nem is fontos igazából - ez egy nem könnyű műfaj és sikerült egy jó macskaportrét csinálnod. Tanál annyi finomítható dolog van, hogy a sárgás tónusból visszaveszel, vagy globálisan, vagy legalább a macska testén, hogy a szőre ne legyen ilyen sárgászöldes, mert így van egy kicsit koszos hatása, és a fején jobban hatna, ha még picit emelnél a fényerőn, ott lokálisan, utómunkával. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Annyit jelent, hogy utómunka során a képre egy 50% -os szürke réteget teszünk photoshopban, majd ezen a szürke rétegen át kell tenni Difference -re és a color samplerrel egy fekete ponton mintát venni a képről. Utána lehet törölni ezt a szürke réteget és egy Curves réteget nyitva a szürke color pickerrel felvesszük a jelölt szürke pontot. Így elvileg színhelyes lesz a kép. ( így néz ki működés közben: https://www.youtube.com/watch?v=KIrMZnsH2vk )

Valóban lett egy enyhe kék beütése, még lehet finomítani. A kalibráló nem csak egyszer jó. :) persze ha a laptopot kell, akkor az azért necces lehet. mi ez a fake green izé?

Párszor elgondolkodtam már egy kalibráló vásárlásán, de csak nehéz úgy rászánjam magamat, hogy drágább egy ilyen kütyü mint amennyit a laptopom ér. Köszönöm a korrigált képet. Így most valóban megszűntek a sárgás zöldes pacák, de az én monitorom így a szürkék kaptak egy halvány kékes árnyalatot, bár összességében nézve sokkal jobban néz így ki a kép. Kísérletezek egy fake grey card nevű dologgal amit pár napja láttam, nem tudom mennyire lesz célra vezető az a dolog.

OK, csináltam egy színkorrekciót, hogy össze tudd hasonlítani. Érdemes beruházni egy monitor kalibrálóba, nem ördögtől való.

Jó is ha valaki olyan is látja a képeket aki rendelkezik színhelyes monitorral. Nekem a cica kabátján a fehér részek fehérnek látszanak, kivéve az áll alatti mély árnyékot. A címadás nem az erősségem, így a készítés helye és az alany lett a cím. Próbálkozok mostanában nagylátószögű közeli cicaportréval, de eddig az alany nem igazán volt partner. Amikor meglátja magát a frontlencsében mindig hiperaktív lesz és keresi a másik macsekot.

A földön hasaltam éppen salátaboglárkát próbáltam fényképezni amikor a macsek beugrott, így eléggé korlátozottak voltak a lehetőségeim komponálást illetően

:) Nem kell photoshop, nem erre gondoltam, hanem ha a következőnél figyeled mi van a háttérben, és az mit rajzol majd a képre.

Az én kit objektívekhez szokott szememnek nagyon új volt az élmény képminőség és autofocus sebesség szempontjából is :D Állványon, egy komolyabb fényképezővel még jobb enne szerintem. Az asztallap valójában a madáritatós edény pereme, egy ügyes photoshop mágus biztos tudna vele kezdeni valamit, én egyelőre az alap utómunka lépések gyakorlásánál tartok. Amint megérkezik az új háromlábúm ( a régi nem bírta el az objektív + fényképezőgép összeállítást) elkezdem végre vele a makrózást, lévén egy makró optikáról van szó.

Tényleg szépen rajzol ez az objektív, minden kis szőrszál külön is látszik, a cica szeme külön szépség. Azt viszont picit sajnálom, hogy a másik szeme nincs meg a fotón, és hogy a háttérben az az asztallap(?) kontúr ilyen erős pont a fejénél.

Új hozzászólás