Macska az orgonán

Egy ilyen önelemzés-félét ér csinálni? Csak hogy jól látom-e, hogy mi a rossz a képen. Szóval ami megfogott a témában a macska és a pokróc színe a napfényben. A kép ott lett elrontva, hogy egy nagy életlen macskafenék van a kép közepén. Elég fény volt, szóval semmi nem indokolta az f/2-t.

Kurva nehéz macskát fotózni. Elvileg alszanak, de ahogy előveszed a gépet, felébrednek, bizalmatlanok lesznek és ha nem hagyod békén, elfut. Ez ellen a türelem segít. Meg kell nézni, hol van olyan helye, amit szeret. Kamerát a kézbe és azon keresztül is nézegetni, akár macska nélkül még. Mi van a háttérben, mi az, ami zavaró lehet, ezeket eltávolítani. Azaz létrehozni egy macskaműtermet. A helyet nem ismerem, ezért nem tudom, merre mi van. De miért a fenekétől fotóztad? Az egy dolog, hogy milyen a mélységélesség - igazad van, a 2-es túl nyitott - de ez anatómia is. Mitől macska a macska. Ez a kérdés. Feje, fülei, bajusza, ez a sorrend. Ez nem jelenti, hogy nem lehet oldalról, de a fenekétől... hát az nem annyira előnyös. Az, hogy a színei passzolnak, az jó észrevétel, ha van mód, akkor ezt használd ki még, de teremts olyan helyszínt neki, ami kevésbé zavaros. És ennyire nem szabad körbevágni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Hát ja, az úgy macerás :)

Ahhoz vissza kéne mennem Kafarnaumba! :)

A kérdésedre a privát válaszom, hogy szerintem igen. És mindkét észrevételed pedig jó szerintem, annyival egészíteném ki, hogy nem csak a mélységélesség, hanem a fotózás iránya is változtatható lenne, talán picit balra fel, lefele döntve a kamerát, hogy az idegen háttérelemek is kikerüljenek, és a macsek testrész arányai jobban érvényesüljenek, de ezt Te jobban tudod ott mi az adottság. Gondolom, fog még itt aludni, a cica, addig érdemese kitalálni és kipróbálni, hogyan tudod bevilágítani majd szépen.

Új hozzászólás