Maja

Maja. 16 éves, gyönyörű, okos kislány. Amikor felkértem, hogy csináljunk néhány fényképet róla, szemrebbenés nélkül elfogadta az ajánlatot, bár úgy tudom, nagyon csúnyának tartja magát. Az anyukája a fényképezés után reménykedve mondta, hogy ezek után talán elhiszi, hogy milyen szép. Maja az én legszebb unokám, tehát nagyon elfogult vagyok. Ettől függetlenül kérem, hogy határozott bírálatot kapjak a képre.

A háttér életlenítése nem sikerült jól. Ezt ott, a helyszínen kell megoldani, ha a gépeden lehet állítani mélységélességet, akkor azzal. Ahogy a többi képeden látom, van erre alkalmas masinád. A többiről a másik képednél fogok írni. (hegyi)

Hozzászólások

Szia Anti !
Köszönöm az értékelésedet. Nagyon örültem neki. Kérdéseidre a válaszok: Azért választottam így el, mert azt hiszem, megtaláltam a Photoshop pótló programot és abban van egy ilyen lehetőség és csak gyakorlatoztam (már megint). Amikor rányomtam a feltöltésre, már tudtam, hogy ez elhamarkodott döntés volt, mert így nem lenne szabad közzétenni képet. Majáról van ennél jobb -sokkal jobb - kép. Hogy miért nem lett elmosva a háttér "rendesen? Még ekkor nem jött meg a teleobjektívem a gépemhez és hát ez ilyen lett. Pótolni fogom rendes, jól sikerült képpel. Miért fekete fehér ? Nekem a portré, alkalmanként lehet színes is. Ritkán, de lehet. Maja megérdemli, hogy fekete-fehérben készüljön róla kép. Nem elvesz az élményből, hanem bőven hozzátesz. Nem korrekciós céllal van így, hanem teljesen tudatos a dolog. Javaslom, hogy fogadd meg a pedellus - ez nagyon tetszik nekem - tanácsát és értékelj másokat is. Nekem egyenlőree ez a legnehezebb. Meg kell tanulnom, mit hogyan kell értékelni. Most még ott tartok, hogy szubjektív ítélettel döntöm, el, hogy jó a kép, vagy nem. Tetszik, akkor jó, nemteszik, akkor nem jó. Köszönöm a bírálatot, várom máskor is ! Üdv !

off topic: Antal, nyugodtan szólj máséhoz is, senki se harap (nagyot).

Üdv Laci bácsi (remélem szólíthatlak így, és tegezhetlek is).
Te még kezdő vagy a Téren, épp úgy mint Én, ezért még csak, a Te képeidhez merek hozzászólni. (Érted, nem tudom ki kivel van. De Mi legyünk eggyütt:).) Ezért a képpel kapcsolatban van két megállapításom, és két kérdésem. Az 1. megállapítás: egy nagypapának a lány unokája lehet a legszebb fotó téma. 1. kérdés :de ezt a valóban szép főtémát, miétr így választottad el a hátterétől? (figyeld meg a Pedellus az elmosás digitális elősegitését is vitatni fogja) 2. megállapítás: a fekete-fehér verzió sok esetben a könnyebb út (rossz fehéregyensúly, stb) . 2. kérdés: egy fiatal, gyönyörű, okos kislány mint téma, nem érdemelne meg színeket?
Ui: a zene sulis, épület fotód nagyon tetszett, persze ahhoz nem kommenteltem, mert Én ilyen kötekedős tipus vagyok. De az Én következő leckém épület fotó lesz, amire várom a Te reakciódat is! Lehetöség szerint dícsérj :).

Új hozzászólás