A majdnem mosolygó lány

A majdnem mosolygó lány

Egy szerep a sok közül, egy arc a világnak...

A cím nagyon tetszik, az ilyen Holló színházas cím. Én azt a címet adnám, hogy A majdnem-mosolyú lány, és ez lehet, hogy még jobban utal erre a dologra, bár ennél azért komorabb az a leirat, amit kapunk. Játék az élet, és ezt is el lehet játszani. Ami pedig a portrét illeti, mindazzal együtt, hogy a környezet olyan amilyen, látom, hogy ez valamilyen irodai helyzet lehet, azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó és őszinte portré, azzal együtt, hogy ez egy álarc, ahogy írod is. Milyen érdekes, hogy az álarc álarca után az ember egyszer csak mégis mögé lát ennek a dolognak. Hiába napközben hordjuk ezt a mosolygós álarcot, ettől függetlenül, amikor a kamera elé kerülünk, ez mégiscsak működik, mint valós, őszinte üzenet. Tessék megnézni a szemeket, nagyon sok mindent mesélnek. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Érdekesek a fények, meg érdekes ez a gesztus, kissé szokatlan, illik hozzá a cím, üdv itt. :)

Istvánra reagállva: a zsebtévében ugye Versmondó Lány volt aki a könyvből bújt elő. Nikolettát is ki kell csalogatni a könyvéből, és lám-lám már ki is bújt. Kicsit még tartva a szélesebb közönség fogadtatásától, de azért már itt van közöttünk. Ha már Zsebtévé akkor ezt a könyvbebújtlányt motívumot továbbvinném...

Talán éppen önmagát fotózni nehezebb neki mint másokat, vagy amikor őt fotózzák mások. De egy önarckép mindig más, nagyon más -- gondolom nem is véletlenül ezzel kezdődik a leckesor. Egy úton úgy lehet elindulni, ha tisztában vagyunk magunkkal. Hiszen onnan indul mindenki: bentről a saját belső képei, belső hangjai közül. Innen kell úgy előre haladni, hogy közben magunkkal vigyük azt akik lényegében vagyunk, és ne hátrahagyjuk. Hátra csak a felesleges, rossz dolgokat érdemes hagyni, de előbb rá kell jönni mi a felesleges, és mi a lényeg.

Szerintem ha Nikoletta kibújik a könyvéből, és nem csak majdnem fog mosolyogni, akkor érdekes és szép dolgokat láthatunk/hallhatunk majd tőle!

Kedves Majdnem Mosolygó Lány!

Ez egy mesecím szerintem a Zsebtévéből :) És a meseszerűeséget látszik alátámasztani a szerzői komment is! :)
Személy szerint nekem most nagyon hiányzik a múltkori rajzos kéz, nekem az fontosnak tűnt, és most annyira mélyen el vannak rejtve... Legalább egy kisujj kikandikálhatna ennek a képnek a sarkáról :) és komplett is lenne a mese... Hiányában egy kedves hölgy riadalmát vagy zavarát látom inkább, amit nem fed el nekem a trükkös komment és cím sem :)
Ugyanakkor a lecke önportré, és szerintem ez a fotó egy önportré, lehet, minden hozzátartozik, amit gondoltam... :))
Üdvözlettel: István

Új hozzászólás