Marajd még

London, Hyde park

Azt kell mondjam, hogy ez szinte egy tökéletes kép. Azért mondom, hogy szinte, mert ha én vagyok, akkor én egy-két centivel lejjebbről fényképezem mindezt, pontosan azért, hogy a madár szárnya ne keveredjen ennyire össze a háttérben lévő fákkal, és ezzel azt is elértem volna, hogy ez a szobor egy picit nagyobb hangsúlyt tud kapni. Most, nekem ez az egyetlen javítási észrevételem, mert egyébként ez egy nagyon erős kép. Pontosan attól izgalmas, hogy egy olyan helyzetet mutat be, amiben ez a szobor életre tud kelni, és olyan, mintha ő dobta volna el, mint egy papírrepülőt ezt a madarat, és néz ránk, hogy „ügyes vagyok? Jól dobom?” Szóval mindenképpen nagyon jó meglátás, nagyon tetszik. Megadom rá a három csillagot. A tanácsom a jövőre nézve az lenne, hogy a képalkotó elemeket nem árt egy picit mindig tisztább körvonalakkal megtartani. Most itt nem indokolja semmi, hogy a háttérrel ez ennyire össze legyen olvadva. Merthogy itt most a repülés, ami ebben izgalmas. Az, hogy ez a madár szabadul ebből a helyzetből, és kifelé repül ebből a képből. A cím is erre utal, maradj még, mintha ez a szobor szerette volna még, ha ez a madárka ott ül a karján, Igen ám, de ebből most olyan, mintha ez a madár épp leszállna majd valahol a földön. Tehát ezt a fajta felszabadultságot, amit sugallni szeretne, pontosan ezek a formai összeragadások teszik egy kicsit bizonytalanná. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Igen, a gyakorlat és az elvek olykor nem bírnak találkozni. :)

Köszönöm az értékelést,én is szivesen csináltam volna pár dolgot máshogy,de az a madár nem várt volna meg :)

Nem köll abból vágni egy fikarcnyit se. A bal alsóból indul egy parabola a a fák tetejével, aztán a felhők ívével, ami pont a jobb felsőbe fut ki. A jobb aljáról meg a szobor karja indít egy ívet, ami a madár szárnyával pont a bal felsőbe mutat. Szépen komponált (és szerencsés), jó kép ez. Szerintem.
Ha a madár damilon lenne, talán lehetne neki még ennél is kicsit jobb pozíciót találni, de épp hogy csak. És persze mivel nincs damilon...

Gondolkodtam rajta én is hogy vágok egy kicsit a tetejéből,de aztán inkább így hagytam,és köszönöm szépen mindkettőtöknek :)

Hm...nekem ez a kep sokkal tobb egy madar-divatos kepnel...Es nalam ez Abszolut Magany Kategoria....fentrol esetleg kicsit nyesve...
Gratula!

Úgy látom mostanában madár-divat van, sok a madaras fotó.
Nekem ez nagyon tetszik. Mintha a szobor csonka karja repítené magasba a madarat. Mindkettő mozog: az egyik a mozdulatlanságával, a másik a szárnyával.
Jól elkaptad!

Új hozzászólás