Március 8.

Egy kora tavaszi barangolásom során készült a fénykép, a Túr és a Tisza torkolatától körülbelül 5 - 6 kilométerrel lejjebb fekvő szakaszon. A helyszínen áradások kivételével folyamatosan nagy folyamatosan nagy porond található, ami kiváló lenne strandolásra is, de mivel az ártéri erdő rejti a "bejáratot" így néhány pecáson, cigarettacsempészeken és rajtam kívül csak vadállatok látogatják a partot. A középpontban levő gally csalóka látványt nyújt, mivel a képen a szemlélő akár egy öles darabnak is hihetné, valóban egy seprűnyéltől nem sokkal vastagabb dolog van a képen. Sétabotnak használtam az ágat, hogy a csúszós, sáros partra le tudjak kászálódni, majd sétapálcából modell lett belőle. Technika: f/11, 1/60 sec záridő, ISO 400, 18 mm gyújtótáv, kézből a víztükörhöz közel tartva, térdig a Tiszában ácsorogva készítettem a képet. A régi állványom elég kis gagyi volt, így nem bírta megtartani a fényképezőt a sodrással szemben, végül a csobbanást elkerülendő kézben maradt a gép.

Ádám, ahhoz, hogy ez működjön, neked kell kitalálni, mit akarsz mutatni. Most a képeden is az jön le, amit írsz is, hogy volt egy bot, használtad, majd hmm, mi lenne, ha lefotóznám, és így lett ez a kép, de nem volt vele különösebb célod, hogy miért, vagy hogy mit akarsz vele mondani. Ha a bot a fontos, akkor őt kell felemelni úgymond, nem lehet ennyire a környezetbe keveredve. Ha ő csak egy szép eszköz, akkor még valami kell, ami sztorit hoz. Így ez nem elég, túlságosan elengeded a néző kezét, gondoljon, amit akar, érezzen, amit akar, és ez nem jó. (hegyi)

Hozzászólások

Kultúra és széttépettség című Törökösenemhez, melynek péntek nyolcas premierjére ezennel tisztelettel meg is invitállak a chatre, ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Jobbulást. A tavaszt lehet érdemes megvárni, vagy a nagyon telet.

Köszönöm az elemzést! Ez egy öncélú kép, csak azért készült el mert jól esett ránézzek a tájra és mert jól hozta a szívecskéket instán amíg volt profilom :) Ide csak azért töltöttem fel, mert az egyik Teres osztálytársam kérte, hogy kerüljön fel. Tervezek egyébként ide újra kimenni ha végre békén hagy a lázas kórság.

Egy kollégámat is megtréfálta a faág, ő egy jó kis tűzrevaló rönknek vélte és el is akart indulni érte, hogy felhozza :) ezért gondoltam, hogy beleírom mihez kell köbö viszonyítani a méretét. Viszont most látom, hogy a leírást szépen sikerült elszúrnom :(

Köszi Ádám, ha nem írod körül, milyen ágról van szó, valóban egy nagyobb darabnak vélem. De pont így tetszik a formájával, a beilleszkedésével, színeivel egyetemben.

Új hozzászólás