Margaréta

Új téma, helyszín keresés közben találtam pár tő éppen virító margarétát, próbáltam megfotózni őket, ez lett az egyik kép amit megtartottam. Technika: f/16, 1/4000 sec záridő, ISO 800 ( nem lett volna szükségem ilyen magas értékre, de elfelejtettem visszatekerni 100 -ra :( ).

Az a becsapós ezzel a képpel, hogy ezeknek a növényeknek valami száruk azért van, és így, hogy nem látjuk a szárát, maximum a tavirózsák úsznak a vízen. Nekem most ez hiányzik, mert most teljesen ki van billenve a koordináta rendszeréből ez a növény. A másik, hogy önmagában kevésbé érzem érdekesnek azt, hogy egy virágot lefotózunk, ráadásul az élességgel vannak problémáim, a tónus is egy kicsit elment szürkébe, de szerintem ez ennél vidámabb, mint amennyi most ebből kijött. Olvasom a technikai részét, azt írod, hogy 16-os blende. Ilyen blendénél miért nem éles? Ez fura nekem, ennek élesebbnek kellene lennie, érdemes utánanézni ennek. Egy csillagot tudok erre adni, mert maga az elképzelés nem lenne rossz, ha rajta lenne ennél több a növényből. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést! Ez is egy ilyen elsők képe volt. Pont ennek okán töltöttem fel a térre, hátha kapok valami iránymutatást amivel finomítani lehet majd rajta. Azóta próbálgattam a családi virágoskertben még növényezni, azok már jobbak/érdekesebbek lettek szerintem. Az életlenséggel kapcsolatban arra tudok gondolni, hogy az objetív makrósága miatt lett még f/16-nál is kicsi az éles rész ( Sigma 105 f2.8 macro ), bár az is lehet hogy én néztem be valamit.

Új hozzászólás