Igazolványkép magamról

Igazolványkép magamról

Igazolványkép magamról

Atlaszné

Kedves Márti, itt is szeretném hangsúlyozni, hogy mindenkinek önmagához mérten próbálunk üzeneteket küldeni, nem másokhoz hasonlítva. Márti, az eddigi munkáidból azt érzékeltük, hogy mindig van összetett szellemi üzenete a képeidnek, és ez neked nagyon is fontos. Ugyanakkor a formai megoldások éppen az emelkedett üzenet miatt sokszor közelítenek a színháziasság felé. Ami kérdésként felvetődik az az, hogy vajon nem valami önbizalomhiány okozhatja azt, hogy a filozófiai üzenethez a képcím keresésében mindig csavarsz egy plusz mozdulatot. Egyszerűbben fogalmazva azt szeretném mondani, hogy valamikor a nyolcvanas években dolgoztam egy nagyon jó operatőrrel, akinek a filmjeiben és kameramozgásában sokszor különleges és intenzív módon megjelentek a billegések vagy kameradöntések - akkor ezt úgy hívtuk, hogy csálé kamera. Ezeket a filmeket nagyon szerettük, mások is, sőt, nagyon sokan elkezdték később alkalmazni, a mai napig is formabontó eszközként használják. Csak azt nem tudták, hogy maga ez a technika úgy jött létre, hogy a Feri folyamatosan be volt rúgva. Rusztikusan azt akarom megértetni, hogy ma divat roncsolt, vagy szupernyolcas filmek hangulatát idézve dolgozni, és vannak híres vagy hírhedt régi szupernyolcas filmek, amelyeket ma is kedvelnek. Viszont akkor azok azért készültek arra, mert akkor csak az volt elérhető. Sokkal pontosabb és precízebb az üzenet, ha adott helyzetben nem a szimbólumot keresed a kép címadásánál, hanem a valóságot írod le - Apám a vállamon, vagy A pasim lába.
   Még egy fontos dolog van, és az a világítás - emiatt nem három disznó. Mégpedig azért, mert ha megnézed, a fej, a váll, a láb és minden szinte egy árnyalatra van világítva. Emiatt nincsenek a képet alkotó objektumok térbe helyezve, a formák lapossá válnak.
   Az igazolványképre: ilyeneket vágtunk ki a Hasutasokból. A kép jó, szívmelengető, de lehetne durvább. (-szőke-)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm szépen Feri, ez igazán jól esett!

Őszintén megmondva: Azért jelentkeztem az estiskolába, mert láttam ezt a két képet. Nem semmi ez a két fotó. Gratula hozzá!

Gábor: lehet, bár én ilyen internacionális Atlasznak szántam:)
Ági: lehet, hogy tényleg nem szeretnék, bár majdnem készült belőle, csak rossz volt a kamera
Aureliano: hát igen, ez a világszámom: bármit elviselek! (röhögés nélkül)
Van másik verzió is, de ugye röhögéssel drágább. Igaz, katonáknak féláron!

A felső képen olyan furcsa ellentmondás van a komoly arc és a játékos díszlet között, mintha egy Monthy Pyton forgatás szünetében beállt volna a lány, akit azért alkalmaznak, mert arcizomrándulás nélkül képes elviselni bármilyen marhaságot, és segít a jelenetet felvenni, mert csak rá kell nézni, és az embee máris nem röhög bele a szerepébe.

Az alsó képen valahogy nem tudom kivonni magam a szőrös láb hatása alól, nekem jobban tetszene anélkül. Persze úgy meg nem volna értelme a címnek.

szia márti,

a Theatre-ből nem szeretnél filmet készíteni.
a második képedről: szép teher az ilyen.

Márti: Van valami szomorúan magyar ebben a féllábú Atlaszban :)

Lacipapa: köszönöm, kedves vagy! Persze, hogy tudok:)
Vera: Ezek a képek nem tartoznak össze, két külön történet. Az egyik rólam szól, a másik meg arról, hogy elképzeltem és eljátszom, hogy mit csinálhat Atlaszné, akit eddig senki nem látott.
Gábor: Természetesen Atlaszé a láb, de értem, hogy arra gondolsz, hogy valószerűtlenül lóg ott a levegőben, ráadásul csak egy 1 van neki:)

Érdekes a szőrös férfiláb és a női test közti kontraszt, ráadásul a láb mintha külön életet élne, és nem tartozna senkihez...

hű szerintem nagyon ügyes képek, és szépek.
lehet hogy csak az én mániám de több közük lehetne egymáshoz :)
szia márti!

Kedves Márti !
Mindig sejtettem, hogy Benned egy művész lélek lakozik (nem szunnyad, nagyon is aktív) és tele vagy ötletekkel. Második képedről Éva és a kígyó jutott eszembe, ahogy a hajad körbekúszik a nyakadon. Biztosan tudsz mosolyogni is. Gratulálok. (a végén még a disznókat is kiosztom)

Örvendek!
(Nem ott készült, csak onnan van a díszlet.)

nekem teccik mind2
az első a színei miatt is (az oviban készült ? )
a másdik meg az ötlet miatt is :)

Új hozzászólás