Ez a mozgáslecke apróbetűs záradéka: az idő. Köszönet Borinak, Tamásnak és AnnaSárának.

Ez három disznó, a Dénesnek sajnos nem tudok mást javasolni, mint a Kőbányai Nonprofessional Stúdióból Hajdú József munkáit keresni, ő sajnos már nem él, a Jóska 87-ben halt meg, ő csinálta a Happening című filmet. Nagyon örülök, hogy valószínű Dénes nem ismerhette a stúdió munkáit, azt a világot idézi ez az etűd. Fontos, hogy egy olyan anyag, olyan kész film látható, ami teljesen érthető, akár külföldiek számára is használható szimbólumokkal, képi jelekkel dolgozik. Egyetlen megjegyzésem lenne, hogy a filmnek nincs befejezése. Ha lehetséges, mivel sok időt szánt rá Dénes, a végével kellene még bíbelődni, mert a film egyébként egységes és erős képi rendszerrel rendelkezik, de most nem kapunk jó lezárást. Nagyon köszönöm ezt a filmet. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

27
Értékelem!

Szóval...
...izé.
Tudod.
Ezt a filmet már megnéztem. Csak most visszatérek, ide.
8:40(?) 17:40(?) ...lehet ennek a két időpontnak nincs is jelentősége. Azt tudom. hogy akkor amikor a filmed megnéztem, régi emlékek kavarogtak bennem. Fontos, hogy nem egy emlék. Nagyon sok emlék az órával kapcsolatos. Sőt még egy örökmozgó alkatrészei is megjelentek ahogy egy kisfiú kiveszi a vak kéményből, gondosan dobozba gyűjtve, hogy majd egyszer összerakja; de a tervei megvannak neki, s vasporos hüvejkujjával a homlokára bökve mondja:-itt! (Puskák és galambok)
Nem akartál gépészmérnök lenni? Nem az vagy?
Nem is kell! Ha nem vagy.
Ez a film jó!
Nem hívott a Szőke András operatőrnek? ;)

29
Értékelem!

Köszönöm.....Keresném ha tudtok tippet hol... no meg lehet hogy leforgatjuk az eredeti lezárást csak ahoz hülyét kell egy kicsit csinálnom a szereplőkből és most instruáltam először őket és azé zavarban vótunk rendesen

31
Értékelem!

köszönöm az érdeklődést, a tetszést és kritikát:)...ténleg újra kéne venni mert sokminden kimaradt belőle ami benne volt. Tamás egyenlőre még az alacsonyabb lécet sem tom átugrani, úgymint azt a nyersanyagot felvenni amit elképzeltem és kell, nem lelek rá időt:), így hát vágás is sok tekintetben kínban érett még ahhoz mérten is amit tudok....szóval ez is csak vázlat lett...Gábor a csipketerítő direkt maradt, persze azé még lehet hogy kár érte

28
Értékelem!

Dinikém, az időbe való "behatolás" bátor tett, kutatás, az emberpár -fénykeresése-, majd az idővel való táncrakelés is úgyszintén. Szép.

24
Értékelem!

dini dini olyan ügyes vagy :) tetszik ahogy mindig aprólékosan kitalálsz kis szimbólumrendszereket, és annyira érthetően közlöd velük amit szeretnél. és az egészben az a szép és borzongató, hogy olyan, mintha tényleg a nagy igazságokat keresnéd. még kicsit persze érezhető a zsengélkedés, dehát nyilván ahhoz, hogy tökéletesedjünk, idő és idő kell, sőt még idő is. csak lassan! (de biztosan!) ;)

25
Értékelem!

Szerintem Arpinak igaza van a veget illetoen. A lezaratlansag a zene hirtelen elhallgatasaval is erosodik. En ugy latom, hogy nem a kep teren lezaratlan, eme alkotas, hanem a hang tekinteteben. Gondolkodosan kezdodik viszont nincs idonk a zene es a hirtelen befejezes miatt gondolkodnunk a vegen. Kellett volna hagyni valami csendes kifutast. (esetleg az orat hosszabb ideig mutatni)
Technikailag pedig a vagasokon lehetne meg tokeletesiteni. Minden filmnek van ritmusa. Ez idonkent valtozik, de vagasnal figyelni kell az adott resz ritmusara es ahhoz igazitani a bevagott reszlet helyet es idejet. (itt tizedmasodpercekrol van szo) Egyelore ennyi. Bocs, hogy kemenykedek, de mar van jo kamerad, tehetseged, otleted es szeretnem, ha technikailag is fejlodnel.
Egyebkent szamomra az uzenet tisztan ertheto. Igazi Deneses alkotas. Van benne sok-sok, nagyszeru pillanat. jok a kamerabeallitasok, a mozgasok es a tortenet :) Latszik, hogy fejlodsz!
Hajra Denes!!!!

28
Értékelem!

A fogaskerekes rész nekem is tetszett. Technikailag is az volt leginkább elkapva. (Bár a csipketerítőért kár)
A többi nekem nagyon zavaros.

26
Értékelem!

A belső mozgás: gyerek-öreganyó, óraszerkezet-tudatszerkezet, bolygómozgás-tánc. Jól ki van találva.

26
Értékelem!

Dini! Egyre profibb vagy, nekem tetszik, így ahogy van.

31
Értékelem!

szerintem a fogaskerekes rész a legütösebb - már kettös értelemben is :-) abból többet lehetne kihozni.
..

29
Értékelem!

Helló! Úgy látom új kamerád van. Sokat dob az attrakción. Szerintem a kameramozgás néha nem túl finom, pedig a téma megkívánná, és a vége is lezáratlan lett (persze lehet, hogy ez volt a cél). Meg nekem kicsit öncélúnak tűnik.

Új hozzászólás