Menjünk haza rakétával!

gyermekkorom egyik nagy élménye volt a rakéta mászóka, akkoriban minden játszón volt egy és ha belemásztunk egy másik világban találtuk magunkat. órákig tudtunk benne - néha körülötte, de csak amíg volt levegőnk az oxigénpalackban - játszani. jó látni, hogy akad még egy-egy akkor is ha már nincsen ülőkéje, vagy sok színű festése. ... végül gyalog jöttünk haza.

Nem érdemtelenül lett a hónap képe ez a munka, mert maga a gondolat érdekes ezzel a scrollozással, egy olyan technikát kapcsol be Dani, ami ebben a digitális világban mindennap használatos, és mégis tud meglepetést okozni. Viszont azt hozzátenném, hogy nem olyan nagyon precíz ez a fotó, szóval valahogy azt kellett volna elérni, hogy ne legyen ekkora üres flekk a két forma között, másrészt, hát, igen, szóval a világítással azért némi problémám akad. Ezt egyrészt utómunkában is helyre lehet hozni, hogy a srác arca ne legyen ennyire sötétben, mert pont az ő tekintete lenne az, ami behúzna engem ebbe a képbe, ami miatt elkezdem pörgetni. Mindazzal együtt, hogy az ötletet jónak tartom, de a kivitelezés miatt ez 2 csillag. (hegyi) értékelés:

Miért a hónap képe:

Hosszas latolgatás után, mert hiszen itt volt Demeter két, ritka csemegének számító portréja is, az augusztusi fotók közül végül, teljesen szubjektív módon, Juhász Dániel: Menjünk haza rakétával című képét választottam a hónap képének. Azért ezt, mert Dani gondolatvilágát és közlésmódját nagyon közelállónak érzem az enyémhez. Tetszik a fotó, mert spontán(nak tűnő), mert hétköznapi, ellesett pillanat. Tetszik, mert előhív rég feledett történeteket – ez által megszólít, s mesél. S persze tetszik a nyelv is, ahogy teszi mindezt; a kreatívan alkalmazott panoráma. Mindenkinek jó görgetést kívánok! Dani, gratulátum! (Homonnay-Tóth Zsuzsa)

Hozzászólások

73
Értékelem!

köszönöm a figyelmet, a gratulációkat, a stafétát Zsuzsának (tényleg, megtisztelő).
...
azóta voltam a helyen, már nincs kint vagy csak a fele, volt tanárom grafikáival lett megtoldva ... jövő héten leszedem

67
Értékelem!

Gratulálok, Dániel! :)

65
Értékelem!

Ász! De nem lennék még egyszer gyerek.

52
Értékelem!

Gratulálok Dani! Szerintem is nagyon jó döntés! :)

64
Értékelem!

Dani, gratula, tiéd a szeptember!

74
Értékelem!
61
Értékelem!

a miskolci Helynekemben, https://www.facebook.com/events/58083961... elvileg juli 13-ig, de még kint van szóval bizonytalan ideig megtekinthető (az egyik rajzom már leugrott a falról). aki nem jut el oda annak ezt tudom felajánlani: http://noonecanstopus.blogspot.hu/2010/0... ez van kiállítva, csak ott összesen tizenkilenc ilyen tabló van ...

69
Értékelem!

Dani! Hol pontosan és meddig vannak kiállítva a képek? Nagyon megnézném a többit is, ha még lehet! Gratom:)

74
Értékelem!

Egy ilyen kép itt sajnos nem értékelhető. Nagy kár, de az internet nem vertikális. Ha lekicsinyítem úgy, hogy elférjen, akkor meg nem látom. Dániel, kár hogy a kiállításod tőlem 250 kilométerre van.

57
Értékelem!

köszönöm, örülök, hogy tetszik.
(én is szeretem itt az oldalon görgetni az álló panorámákat.
szoktam nézegetni néha, hogy hol és mennyiért tudnám kinyomtatni nagy méretben a hasonló képeimet, de ahhoz szponzort kéne találni asszem, mert brutális árak vannak.
... most épp ki van állítva miskolcon egy cirka százhúsz panorámám, A3-as printek, meg három rajzom (ez az egyik rajz fázis állapota: http://latszoter.hu/szakkor/szakralis-oe... ) ezek a rajzok ötven centiszer kb két méteresek ... mondanom sem kell, hoogy mindenki azt mondta, hogy a képeket is ebben a méretben kéne látni ... na majd ha nyerek a lottón)

58
Értékelem!

Ismerem, és értem, és igen :) Kár, hogy e média csapdájában látom csak ezt a fotót, mert ajtóméretű poszterként nézegetném igazán, bár itt meg görgetve szinte mászókázni kell vele-rajta, amolyan tartalmi interaktív fotóvá vált :) Nagyon gyermekkor, és nagyon érezhető a kötődésed is, a megoldás pedig nagyon ötletes, az égpanorámás, fejhátravetős átélhető, beleélhető. Tetszik!

Új hozzászólás