Menjünk haza rakétával!

gyermekkorom egyik nagy élménye volt a rakéta mászóka, akkoriban minden játszón volt egy és ha belemásztunk egy másik világban találtuk magunkat. órákig tudtunk benne - néha körülötte, de csak amíg volt levegőnk az oxigénpalackban - játszani. jó látni, hogy akad még egy-egy akkor is ha már nincsen ülőkéje, vagy sok színű festése. ... végül gyalog jöttünk haza.

Nem érdemtelenül lett a hónap képe ez a munka, mert maga a gondolat érdekes ezzel a scrollozással, egy olyan technikát kapcsol be Dani, ami ebben a digitális világban mindennap használatos, és mégis tud meglepetést okozni. Viszont azt hozzátenném, hogy nem olyan nagyon precíz ez a fotó, szóval valahogy azt kellett volna elérni, hogy ne legyen ekkora üres flekk a két forma között, másrészt, hát, igen, szóval a világítással azért némi problémám akad. Ezt egyrészt utómunkában is helyre lehet hozni, hogy a srác arca ne legyen ennyire sötétben, mert pont az ő tekintete lenne az, ami behúzna engem ebbe a képbe, ami miatt elkezdem pörgetni. Mindazzal együtt, hogy az ötletet jónak tartom, de a kivitelezés miatt ez 2 csillag. (hegyi) értékelés:

Miért a hónap képe:

Hosszas latolgatás után, mert hiszen itt volt Demeter két, ritka csemegének számító portréja is, az augusztusi fotók közül végül, teljesen szubjektív módon, Juhász Dániel: Menjünk haza rakétával című képét választottam a hónap képének. Azért ezt, mert Dani gondolatvilágát és közlésmódját nagyon közelállónak érzem az enyémhez. Tetszik a fotó, mert spontán(nak tűnő), mert hétköznapi, ellesett pillanat. Tetszik, mert előhív rég feledett történeteket – ez által megszólít, s mesél. S persze tetszik a nyelv is, ahogy teszi mindezt; a kreatívan alkalmazott panoráma. Mindenkinek jó görgetést kívánok! Dani, gratulátum! (Homonnay-Tóth Zsuzsa)

Hozzászólások

köszönöm a figyelmet, a gratulációkat, a stafétát Zsuzsának (tényleg, megtisztelő).
...
azóta voltam a helyen, már nincs kint vagy csak a fele, volt tanárom grafikáival lett megtoldva ... jövő héten leszedem

Gratulálok, Dániel! :)

Ász! De nem lennék még egyszer gyerek.

Gratulálok Dani! Szerintem is nagyon jó döntés! :)

Dani, gratula, tiéd a szeptember!

a miskolci Helynekemben, https://www.facebook.com/events/58083961... elvileg juli 13-ig, de még kint van szóval bizonytalan ideig megtekinthető (az egyik rajzom már leugrott a falról). aki nem jut el oda annak ezt tudom felajánlani: http://noonecanstopus.blogspot.hu/2010/0... ez van kiállítva, csak ott összesen tizenkilenc ilyen tabló van ...

Dani! Hol pontosan és meddig vannak kiállítva a képek? Nagyon megnézném a többit is, ha még lehet! Gratom:)

Egy ilyen kép itt sajnos nem értékelhető. Nagy kár, de az internet nem vertikális. Ha lekicsinyítem úgy, hogy elférjen, akkor meg nem látom. Dániel, kár hogy a kiállításod tőlem 250 kilométerre van.

köszönöm, örülök, hogy tetszik.
(én is szeretem itt az oldalon görgetni az álló panorámákat.
szoktam nézegetni néha, hogy hol és mennyiért tudnám kinyomtatni nagy méretben a hasonló képeimet, de ahhoz szponzort kéne találni asszem, mert brutális árak vannak.
... most épp ki van állítva miskolcon egy cirka százhúsz panorámám, A3-as printek, meg három rajzom (ez az egyik rajz fázis állapota: http://latszoter.hu/szakkor/szakralis-oe... ) ezek a rajzok ötven centiszer kb két méteresek ... mondanom sem kell, hoogy mindenki azt mondta, hogy a képeket is ebben a méretben kéne látni ... na majd ha nyerek a lottón)

Ismerem, és értem, és igen :) Kár, hogy e média csapdájában látom csak ezt a fotót, mert ajtóméretű poszterként nézegetném igazán, bár itt meg görgetve szinte mászókázni kell vele-rajta, amolyan tartalmi interaktív fotóvá vált :) Nagyon gyermekkor, és nagyon érezhető a kötődésed is, a megoldás pedig nagyon ötletes, az égpanorámás, fejhátravetős átélhető, beleélhető. Tetszik!

Új hozzászólás