Újra itt, sziasztok! ;)

Nos, látom, volt vita, élesség, életlenség, stock vagy sem, én meg azt mondom, az ötlet jó. És ezen kell elindulni. Ami miatt nehezebb tárgyfotóként vagy reklámként nézni, az valóban az, hogy kicsi a mélységélesség, túl sok minden van, ami életlenben marad emiatt, és ez épp a tárgyiasságból viszi át valami érzelmi helyzetbe, viszont az meg azért nehézkes, mert maga az ötlet ha, akkor max a humor felől közelíthető. Tehát én, ha én vagyok aki csinálja, akkor feljebb megyek a blendével, hogy ne nagyon essen ki semmi az élességből. Ami a stockfotót illeti, ott belefér sok minden, mert a piac megveszi azt is, ami reklámként nem lenne technikailag elfogadható. Nem keverendő tehát a reklámmal a stock. A reklám keményebb világ, ott még a villa karcait is ki kell retusálni, semmi ilyesmi nem fér bele. Szóval én annak örülök, hogy Mó ugrott egy nagyot és előjött ezzel a képpel, remélem folytatja is. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

Köszönöm az értékelést, minden szavával egyetértek!

0
Értékelem!

Ahamm, értem! :) Eddig nem egyről beszéltünk! Nem nyomtatáshoz készítettem a felvételt, így aztán teljesen mindegy, hogy nagyban éles-e, vagy sem, hiszen senki nem fogja nagyítgatni. Vagy legalábbis ezt gondoltam! :D A lapimon teljesen jó volt ehhez a mérethez a dolog.

Tudom, hogy mi az a Stock, és hát, láttam már olyanokat, hogy hű... :D Nyilván ezt nem küldeném be, mert a villa is koszos, meg mondjuk ha újra csinálnám, akkor azért beleraknám egy tárgyfotó dobozba, és még sorolhatnám! ;) De ez csak úgy készült! :)

Köszönöm a figyelmet, látom, vannak dolgok, amik nem változnak! :)

0
Értékelem!

Bocs, hogy én is beleszólok. Stock (azaz reklámcélú felhasználás) esetén 100% indokolt, hogy technikailag is tökéletes legyen. De alul például akkor sem kell, hogy tű éles legyen mondjuk, mert az most a harmadik dimenziót adja így. Viszont a általánosságbban elmondható, hogy a fókuszpont a fotográfiai egyik kifejezőeszköze. Vannak témák, amikor fontsabb az impresszió, ez is tény. De ez annyira rendezett, hogy itt hobb, ha él az ember a főkuszálás lehetőségével :) szerintem. (((Mondjuk nekem nem tűnt fel, de gyenge már a szemüvegem, amivel a monitort nézem... :)))

0
Értékelem!

Nézd így telefonon tök jó szóval részlegesen visszavonom biztos sokan csak így nézik. Nekem monitoron zavaró volt, pontatlannak éreztem. Ennyi.

0
Értékelem!

Úgy gondolod, hogy attól jobb lenne, ha mindenhol éles lenne? Csak, mert nekem nem hiányzik... De el tudom fogadni, ha értem a miértet!

0
Értékelem!

Érdemes lenne, ha van hozzá vénád. Jó a kép. Az élesség az nagyon sokat dobna még az értéken. Itt néhány centi kéne csak, hogy mindenütt éles legyen. Ettől függetlenül tetszi.

0
Értékelem!

Én sem, persze, ez nem azt jelenti, hogy nincs is! Örülök, hogy érthető számodra, köszönöm a hozzászólást! Többen mondták már nekem ezt a stock dolgot, lehet egyszer ránézek! ;)

0
Értékelem!

Szellemes, kreatív, én magam még nem találkoztam ezzel az ötlettel, úgyhogy azt gondolom, eredeti is! A képi tartalom mondatokra fordítható, érthető, számomra világos az üzenet. Ezekkel a műfaji jellegzetességekkel leginkább a stock gyűjteményekben lehet találkozni, és simán el tudom képzelni, hogy ott ezzel akár pénzt is lehet keresni.

Új hozzászólás