Újra itt, sziasztok! ;)

Nos, látom, volt vita, élesség, életlenség, stock vagy sem, én meg azt mondom, az ötlet jó. És ezen kell elindulni. Ami miatt nehezebb tárgyfotóként vagy reklámként nézni, az valóban az, hogy kicsi a mélységélesség, túl sok minden van, ami életlenben marad emiatt, és ez épp a tárgyiasságból viszi át valami érzelmi helyzetbe, viszont az meg azért nehézkes, mert maga az ötlet ha, akkor max a humor felől közelíthető. Tehát én, ha én vagyok aki csinálja, akkor feljebb megyek a blendével, hogy ne nagyon essen ki semmi az élességből. Ami a stockfotót illeti, ott belefér sok minden, mert a piac megveszi azt is, ami reklámként nem lenne technikailag elfogadható. Nem keverendő tehát a reklámmal a stock. A reklám keményebb világ, ott még a villa karcait is ki kell retusálni, semmi ilyesmi nem fér bele. Szóval én annak örülök, hogy Mó ugrott egy nagyot és előjött ezzel a képpel, remélem folytatja is. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az értékelést, minden szavával egyetértek!

Ahamm, értem! :) Eddig nem egyről beszéltünk! Nem nyomtatáshoz készítettem a felvételt, így aztán teljesen mindegy, hogy nagyban éles-e, vagy sem, hiszen senki nem fogja nagyítgatni. Vagy legalábbis ezt gondoltam! :D A lapimon teljesen jó volt ehhez a mérethez a dolog.

Tudom, hogy mi az a Stock, és hát, láttam már olyanokat, hogy hű... :D Nyilván ezt nem küldeném be, mert a villa is koszos, meg mondjuk ha újra csinálnám, akkor azért beleraknám egy tárgyfotó dobozba, és még sorolhatnám! ;) De ez csak úgy készült! :)

Köszönöm a figyelmet, látom, vannak dolgok, amik nem változnak! :)

Bocs, hogy én is beleszólok. Stock (azaz reklámcélú felhasználás) esetén 100% indokolt, hogy technikailag is tökéletes legyen. De alul például akkor sem kell, hogy tű éles legyen mondjuk, mert az most a harmadik dimenziót adja így. Viszont a általánosságbban elmondható, hogy a fókuszpont a fotográfiai egyik kifejezőeszköze. Vannak témák, amikor fontsabb az impresszió, ez is tény. De ez annyira rendezett, hogy itt hobb, ha él az ember a főkuszálás lehetőségével :) szerintem. (((Mondjuk nekem nem tűnt fel, de gyenge már a szemüvegem, amivel a monitort nézem... :)))

Nézd így telefonon tök jó szóval részlegesen visszavonom biztos sokan csak így nézik. Nekem monitoron zavaró volt, pontatlannak éreztem. Ennyi.

Úgy gondolod, hogy attól jobb lenne, ha mindenhol éles lenne? Csak, mert nekem nem hiányzik... De el tudom fogadni, ha értem a miértet!

Érdemes lenne, ha van hozzá vénád. Jó a kép. Az élesség az nagyon sokat dobna még az értéken. Itt néhány centi kéne csak, hogy mindenütt éles legyen. Ettől függetlenül tetszi.

Én sem, persze, ez nem azt jelenti, hogy nincs is! Örülök, hogy érthető számodra, köszönöm a hozzászólást! Többen mondták már nekem ezt a stock dolgot, lehet egyszer ránézek! ;)

Szellemes, kreatív, én magam még nem találkoztam ezzel az ötlettel, úgyhogy azt gondolom, eredeti is! A képi tartalom mondatokra fordítható, érthető, számomra világos az üzenet. Ezekkel a műfaji jellegzetességekkel leginkább a stock gyűjteményekben lehet találkozni, és simán el tudom képzelni, hogy ott ezzel akár pénzt is lehet keresni.

Új hozzászólás