Modell típusHegyi Zsolt-2012.10.21. 15:12Hegyi Zsolt-2012.10.21. 15:12

Modell típus
Modell típus
Modell típus

Ez a béka körül belül 20 percig rezzenéstelenül tűrte, hogy alig 5 cm-re kattogtassam tőle a gépem. Ráadásul azt is hogy közben rendezgessem körülötte a terepet még az se zavart hogy arrébb toltam a kővel együtt amin ült.Tökéletes fotómodellként viselkedett, majd miután végeztünk és megköszöntem az együttműködését (tényleg megköszöntem neki) szépen elvonult a tőle csak féllépésre lévő patakba.

Kaptunk egy leiratot, ami arról szól, hogy ez a béka 20 percig is a modelled volt, ha ilyen sokáig tűrte ezt az egészet, hogy rendezgethetted a terepet is körülötte, és még ez se zavarta, akkor érdemes lett volna ezt a nagy ágat kivenni. Egyébként nekem ez a képhármas egy kép lenne, ha eldöntöttük volna, hogy mit akarunk ábrázolni, és akkor azzal az egy képpel kellett volna dolgoznunk. A felső gépállást kevésbé tartom szerencsésnek, sokkal személyesebb a második és a harmadik kép. Nekem a középső kép izgalmasabb, ezeket a fűszálakat, koszokat kivettem volna, nem nagyon látom értelmét, hogy milyen célból vannak jelen. Persze, ezt ott mérlegelni kell, hogy elveszítjük-e a modellt azzal, hogy elugrál, de ha megvan az a kapcsolat, hogy ő bízik bennünk, és kevésbé ingereljük, akkor ő ebben partner lesz. Én most erre adok egy csillagot, mert az irány jó, az, hogy ilyenekkel foglalkozol, és ilyeneket meglátsz, de ezt még kompozícióban rendbe kéne tenni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Őszintén szólva a több kép oka az hogy több szögből is rengeteg kép készült innen jutott eszembe hogy olyan akár egy divat bemutatón ahol a modell kiáll a színpadra és minden irányból készül róla pár fotó.

A békék ált. jól tűrik a fotózáést, ha nem hadonászol, hanem csendesen, nyugodt mozdulatokkal közelíted meg őket. És mindig van rajtuk valami kosz, vagy levélmaradék. :D

A képsorozat egyben magyarázza az első képet, ahogy aláereszkedsz a békának, de az utolsó kettő már inkább ismétli önmagát -- elég lenne az egyik szerintem: a legutolsó kép lehetne a kettő helyett... Az élesség síkja kicsit előrébb van talán mint kellene, de kellemes a kompozíciója (talán azt a növényi szálat nem hagytam volna befejeződni hanem elvágnám).

A kérdés bennem az, hogy ha ez a becserkészés élménye lenne, és ezért több kép, akkor két kép picit kevéske, mert így csak a mese közepe van benne. Esetleg egy még korábbi képkopcka kellene elé (amikor még állsz és kiszúrod), és egy ahol már nincs béka zárhatja a sort: elkezdődne és befejeződne a történetet...

Új hozzászólás