Mortomoto

Ha Judit megengedi, ezt a képet nem csendéletként értékelnénk, csendéletre szeretnénk valami klasszikus megoldást látni tőle, ez a többiekre is vonatkozik, mivel a csendélet a kompozícióról szól, azt gyakoroljuk vele, ne bújjatok ki a csendélet lecke alól határon mozgó megoldásokkal. De. Ha Judit megengedi, akkor a képet az Ősz leckébe tesszük át. Merthogy nagyonis jól mesél ez a kép egy történetről, ami legfőképp az ősszel jellemezhető. Szépek a fények, a tónusok, jó meglátás egy ilyen halálraítélt tárgy, ami mindettől függetlenül, hogy csonka, hogy beteg és fuldoklik a vízben, ahogy az öreg nagyapa is, mesél nekünk. Mivel a tényleges helyszínt nem látjuk, ezért egy kérdés csak, hogy lett volna-e a fő motívum mellett körben még kis hely, mert így most nem csak a víz miatt fuldoklik a motor, hanem mert nagyon szűkre van vágva. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

pörgettem, forgattam, tök jó meglátások,köszönöm

És ha 180 fokkal elfordítjuk...?Olyan, mintha a kerékpártestből kiszálna a lélek...

Tetszik a tükröződés szimmetriája!

No ez is egy nézőpont.

Gábor, ha elfordítjuk a képet, akkor pont amiatt lesz nagyon vicces a kormány mögötti hátsó kerék, mert olyan mintha iszonyatos "kézifékezés" miatt megemelkedett volna a hátsórésze a motornak, és így kicsit előzményeket is kapna a jelenlegi helyzet ;)

nekem nagyon tetszik, és Szirtes Ági jutott eszembe róla a Portugálból, amikor úgy társalog, hogy közben megpróbál felállni a biciklivel, amivel beborult a vízbe ;)

Ez részben nem csendélet, részben meg nagyon szűk. Ezt én mondom ollókéz, a sakter.
Viszont van egy nagyon érdekes játéka a képnek, ahogy a víztükör pótolja azt a szimmetriát, ami amúgy lenne a mociban. Én forgatnék rajta 90 fokot balra. Megnéztem úgy is és egész izgalmas lett. (Csak rohadt nehéz a monitorom, alíg bírtam elfordítani). Viszont ha megnézed elforgatva, az is kiderül (szerintem), hogy a képet egy kicsit magadhoz képest balra lépve kellett volna megcsinálni, hogy a hátsó kerék ne menjen ennyire be a kormány mögé.

Új hozzászólás