Mortomoto

Ha Judit megengedi, ezt a képet nem csendéletként értékelnénk, csendéletre szeretnénk valami klasszikus megoldást látni tőle, ez a többiekre is vonatkozik, mivel a csendélet a kompozícióról szól, azt gyakoroljuk vele, ne bújjatok ki a csendélet lecke alól határon mozgó megoldásokkal. De. Ha Judit megengedi, akkor a képet az Ősz leckébe tesszük át. Merthogy nagyonis jól mesél ez a kép egy történetről, ami legfőképp az ősszel jellemezhető. Szépek a fények, a tónusok, jó meglátás egy ilyen halálraítélt tárgy, ami mindettől függetlenül, hogy csonka, hogy beteg és fuldoklik a vízben, ahogy az öreg nagyapa is, mesél nekünk. Mivel a tényleges helyszínt nem látjuk, ezért egy kérdés csak, hogy lett volna-e a fő motívum mellett körben még kis hely, mert így most nem csak a víz miatt fuldoklik a motor, hanem mert nagyon szűkre van vágva. (szőke-hegyi)
értékelés:

A barátom

Nagyon jók a színei a képnek, nagyon filmszerű, erős a gesztus is, de az zavaró, hogy épp a csók, az ihlet csókja az, ami félig takarásban marad, és ez a szégyenlősség nem tesz jót az üzenetnek, mert most akkor vagy elbújok a csókommal, vagy megmutatom, vagy szégyenlős vagyok, vagy büszke. Tehát ha Judit nem akar dolgozni ezzel, akkor megvan rá mondjuk két disznó is akár, viszont ha a Judit egy kicsit is szeret minket, akkor megismétli ezt a gesztust, ezt a szerető ölelést és megmutatja, hogy jobban érezhessük. (szőke)
értékelés:

Egész portré
kicsiaborsdenagy

Ez a Spirituális Nemzetközi Gyógyítók második kongresszusának plakátja. :) De komolyabbra fordítva a szót, bár szerencsére ha jól sejtjük, Judit sem ellenzi a viccet, a kép nagyon tetszik. Amelie csodálatos élete című film kimaradt jelenete, amint Amelie felfedezi, hogy bár már felnőtt nő, de jó dolog szikláról vízbe ugrani, és most épp megérett az elhatározás és már lendül is a kéz, nagy levegő... Szóval története van a képnek, tere és sugárzása, ami nagyon fontos. De épp azért, mivel ez a tér fontos, nem mindegy, hogy hogyan jelenik meg a képen. Ennél itt most oldalt kellene még hely, mert így a lány be fogja verni a két kézfejét, amikor lendül majd. Szóval jó a kép, kedves az önironikus humor. (szőke-hegyi)
értékelés:

Ego sum via veritas et vita
kicsit nagyképűnek tűnhet :)

Én vagyok az igazság és az élet útja, azt hiszem, ez ennek a megfejtése... hát... én azért vagyok tanácstalan, mert ez második lecke, önportré, és azt írja itt az alkotó, hogy kicsit nagyképűnek tűnhet – nem, nekem ilyen problémám nincs vele, de ha pl. absztrakciónak veszem, és azt mondom, hogy az ott két női láb, és akkor valahol értem az üzenetet a negatív formákkal együtt, pannifény – mégis, elgondolkodtató és ezt áttesszük szorgalmiba én a második leckét kérnénk ismételni, mert arra egy portrét szeretnénk kérni. (szőke-hegyi)

Macséta

Egy nagyon határozott, erős, mondhatnám pimasz vagy kihívó, attraktív megoldást láthatunk – és ha végignézzük a képeket, hát az első leckére még nem nagyon kaptunk ilyen megoldást, ami ennyire rajzos, grafikaszerű, és mégis megőrzi a fotográfiának azt a jellegét, ami a test pontos ábrázolásából fakad. Úgyhogy ez egy nagyon jó kezdet. Itt is megjegyezném a plakátnyelvet; az egyszerű, de dinamikus, feltűnő, kihívó, felhívó meglepő, sokkoló üzeneteket tartalmazó képeket hívjuk plakátnak, és attól, hogy kicsit balra van komponálva ez a táncos mozdulat, akár a jobb oldalon megjelenhetne ennek a plakátnak a szöveges része – akár a Kill Bill-nek lehetne egy plakátja. Az iPodnál kezdte az Apple alkalmazni ezt az erősen elrajzolt, grafikai megoldást. (szőke-hegyi)
értékelés: