Mos Eisley?

Ha ez egy elvontabb kép lenne, akkor az Illusztráció leckébe jól működne, már annak, aki tudja, hogy mi az, hogy Mos Eisley. Most én a saját butaságomról fogok tanúbizonyságot tenni: gőzöm nem volt róla, hogy mi ez, azt hittem, hogy ez valami ember, és arra akar utalni Gimesi, hogy őt látja a képen. Aztán elolvastam a hozzászólásokat, hogy hátha valaki megfejti, és látom, hogy itt vannak rajongók, valami kettős napról beszélnek. Gime, én azt gondolom, hogy te ennél erősebbet tudsz dobni ehhez a leckéhez. Szerintem, ha a primér megoldásokon túljutsz, ha nem akarsz mindenáron csatlakozni valamilyen utaláshoz a címben, ha nem képversekben akarsz gondolkodni, hanem végre a fotográfiát önálló műfajként is elismered, akkor fogunk tudni mit beszélni a fény és árnyék témáról. Ez a kép nekem erre nem megoldás, nem érzem ezt egy nagyon erős kompozíciónak sem. Ez a csillanás ezzel az effekttel, ami itt létrejön azáltal, hogy koszos a lencséd, nem tartom valami nagy dobásnak. Városfotónak sem tartom igazán erősnek, visszaadom ismétlésre a leckét. (hegyi)

Hozzászólások

Én elhiszem a két napot, s tetszik az ötlet meg a kivitelezés is, mégis nekem túl sötét a kép. Tudom, árnyék és fény a lecke, mégis nekem itt sok az árnyék.

a kép jó, a cím ötletét nyilván az adta, hogy Mos Eisleyban két nap van ... ha így van akkor nekem a másik "nap" kicsit erőltetett, túl domináns az az épület amin tükröződik ahhoz, hogy elhihessem, hogy ez egy másik napocska.
ha mégis magamra erőltetem ezt a gondolatot, akkor ez a szocreál mószájszlí
:)

Láttam a filmet, sőt voltam ott is, ahol felvették.
Ott minden nagyon világos, világosbarnás tónusú, lekerekített.
http://images.wikia.com/starwars/images/...
Itt minden nagyon sötét, fekete és sarkos-szögletes.
Ha ez a kép a címén kívül bármivel utal Mos Eisley-ra, akkor én azt nem látom.
Ezzel együtt fenntartom, hogy a kép jó.

...kedves Gábor nem lennék a gyermeked...nem hagyod szárnyalni a fantáziáját, mert megölöd a saját véleményeddel..hogy szikrázhass ....tessék most én is ezt teszem..:)

Szerintem cseppet se moszájszli, de a kép tetszik.

...ezt most mondod, vagy kérdezed?...ahol van a robbanás az legyen Jango Fett Arénája,... biztos Boba tett rossz fát a tűzre...és ezt te éppen lekaptad..:)

Új hozzászólás