Nagykanizsa - Búcsú

Egy nagyon jó barátomról csináltam fotókat az épület előtt, az utolsó képnél cseréltünk, így született ez a fotó. Canon EOS 70D + Canon 10-22mm lencse

Ha jól értem, de mondd, hogyha nem így van, akkor ezt a képet nem te csináltad, ami azért fontos kérdés, mert nyilvánvalóan vannak olyan helyzetek, amikor az ember nehezen oldja meg, hogy saját magáról csináljon egy képet, mert nincsen távirányítója vagy távkioldója. Egyébként ajánlom ezeket beszerezni, nem csak az önarcképhez jó, egyéb esetben is jól jöhet, ha portrézol például, de ez most nem a te képed, az a baj, érted. Értem, hogy te vagy rajta meg még azt is értem és elfogadom, hogy te instruáltad le az egészet, hogy mikor, hol, hogyan exponáljon, de ettől még ez nem a te képed, ugyanis a szabály az úgy szól, hogy azé a kép, aki megműveli lenyomja az exponáló gombot. Ez egy fontos dolog és ezt azért kerüljük, mert remélem, hogy a srác is hozzájárult, hogy ezt a képet itt közöld, de a te neved alatt megy, holott az övé alatt kellene, hadd ne soroljam. Ami meg a képet illeti, azzal meg az a bajom, hogy lemaradt a cipő, miközben meg feleslegesen nagy ég van, ez meg ezért nem működik és egész alakos portrénak is azért tudom nehezen elfogadni, mert megint még egy kicsit bujkálsz. Az elején még el tudom fogadni, most jöttél ide ebbe a társaságba, idő kell, mire az ember lenyugszik meg elhiszi, hogy itt jó emberek vannak, de mondom neked, hogy jó emberek vannak és nyugodtan tessék szembenézni velünk. (hegyi)

Hozzászólások

Nem nem! Nem vettem bántásnak! Értem a hozzászólást, és viccnek szántam a "lopott"-at...

Hát ja, aki csinálta nem szokott fotózni, én kértem, hogy ugyan nyomjon már rólam valamit.

Kedves Dénes, azért ácsi! Senki nem mondta, hogy lopott! Segíteni próbáltam, nem bántani. Itt a Téren el szoktuk mondani ha valami nem stimmel, éppen azért mert a hibákon át lehet tanulni.

Azt mondtam a képszélek, képkivágás megatározása nem biztos, hogy a Te szemeddel, Te tapasztalataiddal készültek. Itt egy remek koncepció (ez voltál benne Te gondolom) kisebb technikai problémákkal, és nem biztos, hogy a barátod figyelt arra, hogy ne vágja a lábadat, ne legyen ferde stb. Nem tudom ő mennyire gyakorlott fotós, de olyan számomra mintha csak azt nézte volna, hogy a fejed éppen középen legyen. Ez nem bántás, mindenki így kezdi valamikor.

Hát, ja... én csak beállítottam a gépet, nem én sütöttem el. Ez van. Ez egy lopott fotó :)

Jó az ötlet, működik a gesztus. Benne vana  búcsú nehézsége, a visszavágyódás, az emlékfelidézés...

Ha jól értem a leiratot a gépet ennél a képnél nem Te fogtad, azaz a képkivágás sem teljesen a -- mondjuk így -- sajátod :) Gondolom ebből is adódik az amit István írt, hogy lent picit szűk, meg picit billen is jobbra.

Igen, a mozdulat hozza a búcsút, bizonyára kedves emlékek helye az a nagy ház, de ha egy ujjnyit lentebb borítod, akkor teljes a láb, az égből meg szerintem amúgy sem kellene annyi.

Új hozzászólás