Naprendszer

Naprendszer

Jó lenne érteni, hogy mit látunk. Ha ez valamilyen körhinta, akkor kicsit rövidebb expozícióval, avagy egy dupla expozícióval meghagyva ezt a mozgást, valamilyen fénnyel, vakuval, derítve hozhatna valamit a realitásból is, mert most nem tudom eldönteni, hogy valaki valami karácsonyfaizzóval körözött itt, vagy ez körhinta, vagy bármi más jelenség. Ahhoz nem eléggé határozott az üzenete, hogy így absztrakt módon megállja a helyét. Ezeknél az esti felvételeknél, ahhoz, hogy ezeknek legyen tere, az kell, hogy a demerung idejében (amikor a nap már lement, de még nem bukik be teljesen a fény) kell ezeket a képeket elkészíteni, mert akkor marad dinamikatartományban annyi mozgásterünk, hogy annyit hagyunk meg, annyit sötétítünk, amennyit jónak látunk. Visszafelé ez nem szokott működni, tehát ezen világosíthatunk, amennyit akarunk, ha nincs információ, abból nagyon nem lehet visszahozni semmit. Tehát a megfigyelés rendben van, Éva, próbáld ki, hogy mi van akkor, ha ezt a felvételt kevésbé sötétben készíted, talán akkor többet kapunk belőle. Ismétlés. (hegyi)

Hozzászólások

Igen, a képen egy körhinta van:)
Most szeptemberben remélem meg tudom ismételni...egy jobb géppel, jobb időben:)

Brigitta igen, a Naprendszer nem ilyen, de hát a címadás gondolom a keringésen keresztül asszociálódott, és nem todományos akarna lenni. Ilyen értelemben a Nap lehet az a színes fénykupac, ami a körhinta(?) közepe, miközben a hinták(?) meg valamelyik bolygóként húzzák a csíkot körbe ezerrel. :)

A kép hangulatos, de nekem picit beszorítja a mozgást ez a szűk vágás. A lendületes forgás szinte feszíti szét a képszéleket.

Ránéztem a képre, és azt mondtam: de jó, pörög, mi ez?
Aztán a leckeszámra néztem. Mozgás. Hát persze :)!
De a címmel valahogy nem tudok mit kezdeni...azt hiszem az nem ilyen.
Ettől függetlenül szerintem jól sikerült a képed.

Új hozzászólás