Négyzetrácsos

Négyzetrácsos

Absztrakt a városban, Kölnben járva rengeteg absztrakt témát talál az ember, az építészetben, csak figyelmesen kell járni-kelni.

A konstruktivista megközelítés geometriai alapon nyugszik. Mint egy matekfeladat. Amikor tömegekről beszélek, tulajdonképpen területekről is beszélhetnék. Mi mekkora, hogy aránylik egymáshoz, ez a kérdés, amit pontosan kell megrajzolni ahhoz, hogy a kép stabillá váljon. Itt most a négyzetrácsos két osztathoz képest a bal oldal ege nem aránylik jól, adja magát, hogy ha van két egyforma sávom, akkor a harmadik is legyen akkora. Vagy vedd fele ekkorára, és akkor is megjön a ritmus, de így most suta az egész ettől, hogy nincs a méret arányosítva egymással. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést, igen ilyesmin agyaltam én is, a jobb sávot szerettem volna kisebbre venni, de ott meg a lámpatest miatt ez ugrott, viszont a bal sáv keskenyítését megnézem, az valahogy kimaradt. Köszi

Nagyon szeretem az ehhez hasonló képeket! Szerencsére nemcsak Kölnben van ilyesmi, de az hogy nyitott szemmel kell járni, hogy észrevegyük őket az minden esetben igaz!

Új hozzászólás