Néha elég nagy az arcom

A kép készítésének technikai oldala: Canon 450D, vezetékes önkioldó 8mp-enkénti expóra állítva, egy igazán masszív - nehéz - állványon figyelt a fényképezőgép. Hol: Csomádon, 20 perc sétára a háztól ahol lakom. Miért: Formába önteni a forma nélküli tapasztalatot ami minden formát magában foglal.(persze ezen még van mit csiszolni.. szélmalom harc :) ).

Hozzászólások

0
Értékelem!

Nagyon szimpatikus a körös érvelés :), de -szerintem- ez is lineáris. Még mindig 2 dimenziós a felület, ahova felrajzoljuk a kört. Az meg lapos, ami lineáris.

:)

8mp, csak egy kép került kiválasztásra, de örülök az új ötletnek. Várom a képet :).

1
Értékelem!

Nem feltétlenül lineáris gondolkozás ez. Ha belegondolunk, ha a körnek egy kis szeletét nézzük, az is egyenesek tűnik. :)
Másrészt igen, van benne egy személyes egyensúly, egy olyan jingjangos látásmód ahogy harmóniában vagy a környezeteddel.
Nézem a leírást közben: ez a 8 másodpercenkénti expó hogy értendő? Van sok kép és kiválasztottál egyet, vagy ezeket összegyúrtad valahogyan? Azért érdekelne, mert ezzel adtál egy képötletet...

1
Értékelem!

Szia Zoltán,

Köszönöm az üdvözlést, a figyelmet és a hasznos gondolatokat ismét. :)

Örülök, hogy hatást vált ki. Érdekes, szimpatikus gondolat menet, bár kevésbé lineárisan gondolkodom és a dolgokhoz társított tartalom "milyensége" eléggé eltérő. De ha a "tartalom milyensége" felett szemet hunyunk pontosan egy csapásvonalra gondolunk. :)

0
Értékelem!

Szia István,

Köszönöm az üdvözlést, a figyelmet és a hasznos gondolatokat. :)

0
Értékelem!

Szia Olivér, üdvözöllek én is! Szépen osztja a képet négyfelé a horizont és függőlegesen a saját "tengelyed". Balra (a múltban) derűs az idő, szabadon szárnyal a tekintet, az erdő még kicsi. Ez lehet a gyerekkorod. Jobbra (a jövőben) már felnőttek a fák és a tónusok is komorabbak. A kettő között pedig itt vagy Te, a derűs múltú fiatalember, akinek elég komornak tűnik a jövő... Számomra nagyon kifejező a kép.

0
Értékelem!

Szia Olivér, üdv a Téren! Tényleg tapasztalható a fotódon az a formai "mindenféleség" amit a leírásodban említesz. Az alsó régió keményre húzott, a távoli dombok lágyak, fent a felhők között , a feketétől a fehérig teljes tónuspaletta. Tartalmilag pedig egy szelíd, budhista világszemléletet sugall a fotód nekem, melyben bizonyára az előtér alakjának van leginkább szerepe.

Új hozzászólás