Néha elég nagy az arcom

A kép készítésének technikai oldala: Canon 450D, vezetékes önkioldó 8mp-enkénti expóra állítva, egy igazán masszív - nehéz - állványon figyelt a fényképezőgép. Hol: Csomádon, 20 perc sétára a háztól ahol lakom. Miért: Formába önteni a forma nélküli tapasztalatot ami minden formát magában foglal.(persze ezen még van mit csiszolni.. szélmalom harc :) ).

Kedvelem ezt a képet, az üzenetét, a formai megoldását, még a tónusrendjét is, egy kivétellel: a képnek a jobb felső részén lévő felhőzetbe olyan, mintha utólag lenne belesötétítve maszkolással. Akár így van, akár ez egy valós fénytani helyzet, nagyon furcsa, gyanús nekem, de el tudom képzelni, hogy ez még a valóságban történhetett meg, de érdemes lehet erre utólag rájavítani, hogy ne legyen ekkora tónuskülönbség a kép jobb és bal oldala között. Ennyi a problémám, ettől függetlenül ez egy három csillagos kép, érdemes a tónusokat figyelni, hogy hogyan működnek, és a kép összképét kell nézni. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

Szia Csaba, köszönöm a figyelmed. Nyugodtan használd fel, hozzájárulok.

0
Értékelem!

Szia Oliver, oktober 8-i radiomusoromhoz szeretnem ezt a kepedet felhasznalni, mint vendegcsalogatot, ha hozzajarulsz.

0
Értékelem!

Nagyon szimpatikus a körös érvelés :), de -szerintem- ez is lineáris. Még mindig 2 dimenziós a felület, ahova felrajzoljuk a kört. Az meg lapos, ami lineáris.

:)

8mp, csak egy kép került kiválasztásra, de örülök az új ötletnek. Várom a képet :).

1
Értékelem!

Nem feltétlenül lineáris gondolkozás ez. Ha belegondolunk, ha a körnek egy kis szeletét nézzük, az is egyenesek tűnik. :)
Másrészt igen, van benne egy személyes egyensúly, egy olyan jingjangos látásmód ahogy harmóniában vagy a környezeteddel.
Nézem a leírást közben: ez a 8 másodpercenkénti expó hogy értendő? Van sok kép és kiválasztottál egyet, vagy ezeket összegyúrtad valahogyan? Azért érdekelne, mert ezzel adtál egy képötletet...

1
Értékelem!

Szia Zoltán,

Köszönöm az üdvözlést, a figyelmet és a hasznos gondolatokat ismét. :)

Örülök, hogy hatást vált ki. Érdekes, szimpatikus gondolat menet, bár kevésbé lineárisan gondolkodom és a dolgokhoz társított tartalom "milyensége" eléggé eltérő. De ha a "tartalom milyensége" felett szemet hunyunk pontosan egy csapásvonalra gondolunk. :)

0
Értékelem!

Szia István,

Köszönöm az üdvözlést, a figyelmet és a hasznos gondolatokat. :)

0
Értékelem!

Szia Olivér, üdvözöllek én is! Szépen osztja a képet négyfelé a horizont és függőlegesen a saját "tengelyed". Balra (a múltban) derűs az idő, szabadon szárnyal a tekintet, az erdő még kicsi. Ez lehet a gyerekkorod. Jobbra (a jövőben) már felnőttek a fák és a tónusok is komorabbak. A kettő között pedig itt vagy Te, a derűs múltú fiatalember, akinek elég komornak tűnik a jövő... Számomra nagyon kifejező a kép.

0
Értékelem!

Szia Olivér, üdv a Téren! Tényleg tapasztalható a fotódon az a formai "mindenféleség" amit a leírásodban említesz. Az alsó régió keményre húzott, a távoli dombok lágyak, fent a felhők között , a feketétől a fehérig teljes tónuspaletta. Tartalmilag pedig egy szelíd, budhista világszemléletet sugall a fotód nekem, melyben bizonyára az előtér alakjának van leginkább szerepe.

Új hozzászólás