"nem/más" plakátfotó

a Fészek színház "nem/más" c. előadásának plakátjára készült ez a fotó.

Meglepsz, Gime, mert hosszú idő óta nem láttam ennyire megfontolt és ennyire jól összerakott képet tőled, mint amit itt most mutatsz. Én nem tudom, hogy ez egy sima egymásra fotózás, vagy szendvicsnegatívnak hívott több réteggel dolgozó képi ügy, de az biztos, hogy ez egy izgalmas fotó lett, tényleg figyelemfelkeltő. Önmagában, fotóként is megállja a helyét, föl lehet iratozni a darab nevével a kép fölső részére, tehát vannak benne fekete flekkek hagyva ahhoz, hogy akár egy inverzbe fordított betűtípussal lehessen dolgozni, úgyhogy plakátnak is tökéletesen rendben van. Én örülök neki, hogy ezt a képet megcsináltad, és annak is, hogy egy sokkal finomabb és sokkal átgondoltabb munkát kapok most tőled, mint amit az eddigi portréidnál vagy emberábrázolásaidnál mutattál hosszú idő óta. Gime, ha lehet kérni, akkor ebbe az irányba menjünk. Örülök, hogy megvannak a tónusok, kicsit talán lehetne kevesebb a homloknál a fény, de ez az „elmegy” kategória, bár ezt laborálással utólag lehet korrigálni. Ezt azért mondom, mert akkor jobban élnének a szemek. Ha én ezt használnám, akkor a képnek a bal oldalához egy ujjnyit még hozzáraknék. Ott is átmegy sötétbe az egész, oda nyugodtan hozzá lehet tenni, és akkor a ritmusa a dolognak kiegyensúlyozottabb lesz, jobb helyre kerül maga ez a kettős portré. Ami a kis házikó jeledet illeti, kérem, hogy azt mellőzzük a képről, nem tartom odavalónak, egyébként a darab se hiszem hogy óegyiptomi hieroglifákról szól, ehhez se nagyon illik a jel. A három csillag megvan, a leckemegoldás is, mindazzal együtt mondom, hogy a képnek a bal oldala még egy ujjnyit kívánna. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

77
Értékelem!

Zsírkarajkutya.. :)
Mint írtad hogy plakát fotó ezért így is kezelem, elég kreativ és ötletes ahhoz hogy felkeltse az érdeklődésem a darab iránt, minden plusz info nélkül és ha egy plakátnak ez az elsődleges célja (mi lenne más?) akkor működik és ez a lényeg!
begyünt!
d

94
Értékelem!

Meg kellene néznem az előadást, bizonyára azon keresztül válik érthetővé minden itteni képi mozzanat. Az előadás nélkül én arcot látok. Ás úgy érzem, két lány szempárját. Egyik a bal szélén a vörös ruhában, előtérben a zöld felsőben. Lényegében a szemsík középvonalon van, nem az aranymetszésen, ez külön feszültséget okoz. Fent hiányt kelt, lent anyagot zsúfol. A víz lehet szimbólikus könny vagy lehet megtisztulás is, de egyszerűen csak hangulati díszmotívum is lehet. Nem látom funkcióját, de gondolom a darabban adott. A kiégett arcrészek a hátsó árnyaltabbal feleselnek... A fotó egyben meghökkentő, felkelti az érdeklődést, de választ nem ad. Ilyen értelemben jó reklám lehet, mint a müszis annakidején: mi a fene az a müszi? Mi történik itt?

A képtől függetlenül érdemes azon gondolkodni, hogy korunkban a reklám hogy eljusson a fogyasztóhoz, elegendő-e a kérdést feltenni, elegendő-e a meghökkentés. Nem tudom, nem vagyok reklámszakember.

Üdv. Mészi :)

Új hozzászólás