New York

New York

Nem New York persze, de ránézve mindig ez jut eszembe erről a képről.

Jót vitatkoztam magammal a lámpát és a szőnyeget illetően, végül abban maradtunk, hogy így jó, ahogy van, mert így mozgalmasabb a kép. Kifejező és vegytiszta hangulat, modernista és mégsem maníros, és valóban, a hangulat hozza az általunk elképzelt New York képet. Jó, hogy tónusban precízen ábrázoltad a folyosó és az ebédlő közti különbséget, mert így nem csak a térérzet okán, hanem a fénymennyiség miatt is kívánunk befelé haladni. Húz a kép, de nem robbanásszerűen, nem rohanva, csak fenntartva a kíváncsiságot. Jó lett! (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Helló Nóra, ritkán jelentkezel, amit sajnálok. Érdekes ez a -- Mi lenne a nagymama, ha kereke volna? -- felvetés, csak nem értem.
Ez számomra egy kellemes enteriőr, aminek a színei szinte fekete-fehérek, ezért a kevés színes folt izgalmassá teszi. Kulturált, kellemes kép.

Azért hangsúlyoztam ki, mert ha az lenne, akkor a sötétebb tónusok, az elmozdított perspektíva, ferdeség, akár a nem patyolat tisztaság (ami itt épp van) stb... passzolnának. Így viszont, pont szükségét érzem az általam elmondottaknak, kevesebb folyosó, világosabb tónusok, derékszög-párhuzam...

p.

Csak azt nem értem, hogy ez miért kihangsúlyozandó? Igaz, ez nem szociofotó. Meg nem is portré, nem is csendélet, nem is absztrakt, meg még egy csomó minden más nem. Láthatóan nem azok meg nem is szociofotó.

Pont azt mondom, hogy nem szociofotó... és ezért is érvelek alatta, ha az lenne nem ezeket írtam volna.

p.

Nem is akartam szociofotónak, miért kellene annak lennie? Ez az enteriőr lecke, nem a szocio.

A vízszinteseket tucatszor ellenőriztem a PSP-ben, az árnyékok ferdék, de azok meg amúgy is.

A folyosóból én még többet akartam, a képek ritmusát a falon, csak a baloldalon megtöri őket egy ajtó, és azt már nem akartam belevenni. De majd Zsolt megmondja hogy lenne jobb. Az tény, hogy kicsit sötét a folyosó, világosabban jobb lenne.

Szóval, nem az a tipikus 70-80' évek szociofotója maradék emlékekkel, sokkal inkább egy esztétikus modern (NY) beltér ábrázolás, én is érzem New York-t, átjön. De - mindig az az elengedhetetlen de :) - a folyosóból kevesebbet láttatnék valamivel, így túl sok az oldal, és szűk az "igazi" tér, a jobb oldali tálaló így, hogy az asztal nem a folyosó közepére esik még külön jó is, nem is kell, hogy aszimmetrikus legyen. Nem kötekedés, bár jól esne, ha a horizont és a perspektíva a helyén lenne (sajnos szűz vagyok és ilyenkor aztán derékszög-párhuzam...), valamint picit a fényerő/kontraszt amin finomhangolnék. Egyébként ez egy remek meglátás, jó irány szerintem, ja és szűkebb rekesszel, engem zavar, hogy a folyosó homályba vész.. ;)
üdv, hajrá stb. :), p.

Új hozzászólás