November

Sétaséta, falevelek, színkavalkád, napsütés, jókedv, nevetés, friss levegő; szeretlek, ősz.

Nagyon finom kép. Finomak a színei, izgalmas az, hogy viszonylag kis mélységélességgel dolgozik az alkotó, abszolút jó helyre van téve az élesség, a szájon van én a sálon. Már a haj maga is egy kicsit életlenben van tartva, és a háttér már csak jelzésértékű, csak szín foltokként van jelen. Ezt nagyon kedvelem. Az is jó, hogy egy dekomponált képet látunk. Ez azt jelenti, hogy a komponálás konzervatívabb szabályai szerint amerre a modell néz, arra nagyobb helyet kell hagyni. Ez a modell most erősen kifele néz a képből, annyira, hogy nincs is más rajta, csak a szája. A szeme már teljesen kimaradt. Én ezt azért tartom jónak, mert nekem Kosztolányi jut róla eszembe. A Kosztolányi-féle verselés. Erotikus kép, nőies, finom, és abszolút kapcsolódik nekem az őszhöz. Az, hogy ez pont a november, volt erről rádióműsor, hogy nekem a november egyik legkevésbé szeretett hónap, ilyen hasonló már csak a február van. De elfogadom azt, hogy van, aki az utolsó lehetőségeket kihasználja, amikor kiskabátban ki lehet szaladni a parkba, és mint egy jelenés, áttűnik a színen a modell, és amikor ellibbent, utána már csak ezek a sárguló, pusztuló levelek maradnak a nyomában. Nagyon szeretem, ez nekem három csillag. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Hát Tamás, kicsit gyakorold tökör előtt, hogy ebből a fejtartásból balra nézel, de ne soká, mert kancsal maradsz :) Félreértés ne essék, a dekomponált az nem szitokszó.

Kedves Zsolt ! Honnan tudod hogy hova néz, amikor a szeme nem is látszik? Dekomponált? Talán az. De hogy hova néz????? A szép szemével? Amit nem is látunk? Vagypedig...... olyan szép az a száj ( és a sál) (((kit érdekel a sál?))) hogy az ajkakból következtetünk, hogy hová néz a nem látható szem. Vagypedig. Vagy.

Május ez, kedves Diótörő:)
Hogyne lenne az...látván e szép ajkat...tisztasága, csak a nyárhoz kötődhet, semmiképp az elmúlást idéző őszhöz.
Node, én már, mint öreg hölgy, kimondhatom mindezt nyíltan, mert nekem már szabad! :P (ez a tabukiváltság, amúgy klassz dolog ám! :D)

Meg tudom érteni, azt hiszem. Mivel én tudom, hogy a kép novemberben készült, és szép emlékeim vannak a délutánról, amit a barátnőmmel töltöttem, nekem ez ősz. Ha csak a képet nézem, valóban lehetne akár tavasz is. De hát mit tehet az ember, ha novemberben is úgy süt odakint a nap, mintha május lenne...? :)

Jó kép. Szerintem. Viszont - már megint nem a képről beszélek (ezt már megszokhattátok tőlem)
Nekem inkább tavasz. Április vége, május eleje. Talán csak azért, mert a tavaszt jobban szeretem.
Beszéltünk erről tegnap Zsolttal meg Gergővel. ... hogy csodálkozom mindig, amikor valaki azt állítja, hogy szereti az őszt. Talán tizen-huszonévesen még érthető.... (én akkor sem szerettem) de így.... ötvenhez közeledve..... : )
Tehát: a kép címe: November. Én meg önhatalmúlag úgy nézem, mintha az lenne: Május. :)

Új hozzászólás