Nyár

Reakció Bara Nyár c. képére

Egy nagyon hangulatos képet kaptunk erre a leckére megoldásnak Nórától. A kompozíció az, amivel lehet még egy kicsit talán erősíteni. Tulajdonképpen a képhatárokkal tökéletesen egyet tudok érteni, és ezen a képhatáron belül lehet mozogni. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ha meghagyom ezt a képhatárt és ezt a formát, akkor a kisfiú fejét lehetne mozdítani jobbra, és egy kicsit fölfelé. Egyrészt van egy fontos információ, hogy amerre a modell néz arrafele kicsit több helyet jó hagyni. Most a képnél kevesebb tér van a kisfiú feje előtt, mint mögött. Másrészt a nyaknál a vágás ha annyival lejjebb kerül, mint most a kisfiú feje fölött van hely, akkor kevésbé fuldoklik a modell. Ezt a hatást csak így tudom érzékeltetni, hogy fullasztó, ha ennyire az áll alatt rögtön vágunk. Ettől függetlenül maga a kép nagyon is izgalmas, pontosan abból kifolyólag, hogy Nóra alkalmazza azt a technikát, hogy a képben létrehoz még egy képet a kisfiú szemüvegén. Ha ezt a képet megfigyeljük, akkor összesűrítve, jól összefoglalva ott van a nyár összes élménye. Ha jól látom, ott egy baráti társaság, egy vízpart, lemenő nap, egy vitorláshajó is, tehát a nyaralás élménye abszolút jól nyomon követhető. És ami tetszik nekem az, hogy ez a napszemüveg nem egy valami nagyon modern, menő divat darab. Látszik rajta, hogy ez valamikor talán ezüst színű lehetett, és a használattól egy picit lekopott róla az ezüst festék, a fülnél és az orrnál is látszik ez, és kapott egy antikolós hatást azzal, hogy kilátszik maga a műanyag fehérje. Ez is plusszban hozzájárul ehhez a történethez. Olyan, mintha valamelyik havernő, vagy idősebb hölgy a társaságból odaadta volna a szemüvegét a kisfiúnak, hogy na Balázska, akkor vedd föl ezt a szemüveget. Van benne egy kis kópéság is, és én ezt abszolút jónak tartom, a háttér kiválasztása is tökéletes, ezek a zöldek nagyon jól keretezik a fejet. Csak a kép kivágásával nem értek egyet. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

G.G. most, hogy mondod, talán igaz. De, egy enyhe fölső vágással, kiigazítható lenne. És az életöröm ilyen szép megjelenése, nekem mindenképp átütő erejű.

Háromcsillagos lenne, csak a nyaknál a vágás nekem kicsit kényelmetlen. Lent kicsit szűk.

Már akartam is írni: tetszik a kép. A szőke fej önmagában is nyár lenne, már csak a színek miatt is, de így, hogy a napszemüvegében tükröződik egy egész történet, így lesz kerek egész, és háromcsillagos a kép.

Ez egy igazán szép kép, miért nem dicséritek már!
Jól érvényesül a szemüvegben a tükröződés és a sötét háttér nagyszerűen kiemeli a szép szőke gyerekfejet. A telített színek nem a kedvenceim általában, de itt, egyrészt szépen harmonizálnak, másrészt jól szolgálják a "nyár" tematikát.

Új hozzászólás