Nyár
Alapanyagok: raffia, szalma. Időben beáztatva vízbe.
Nyár
A 3 szál szalmát összefogom sugár irányban. A középpontban kicsit megnyomom.
Nyár
A raffiát félbehajtom, és egy szalmaszálon átvetem. Ezután kicsit meghúzom. A következő szalmaszál és az előző szál közötti részben a raffiából x alakot képzek. (Így a raffiaszál, ami az előbb az 1. szál mögött volt, az a 2. szálnál elé kerül.)
Nyár
A 2. sornál is ugyanezt a technikát folytatom. Hímelésnek nevezik szaknyelven.
Nyár
...sokadik sor...
Nyár
Ha elkészültünk, a munkát megfordítom, és a fonák oldalra két csomót kötök.
Nyár
A fonák oldalon a raffiaszálak végeit behúzom, majd levágom a felesleget.
Nyár

A szalmaszál végeket ferdén levágom. Lehet asszimetrikus a napunk. Szerdán este a sulirádióban meghallgathatod, hogy kell napot készíteni ezek alapján a képek alapján.
Arról a rádióműsorról van szó, ahol Anita elmondta, hogy hogyan kell napocskát készíteni, melyre megérkeztek a megoldások is. Nagyon örülök annak, hogy Anita kitartó és visz minket ebbe a feladatba. Nagyon kedves, és a közösség szempontjából nagyon fontos dologról van szó, miközben a finom mozgások, a kézzel való alkotás mindegyikünkre ráfér, azokra is, akik a gép előtt görnyednek, azokra is, akik a mindennapjaikban, a modern világ kihívásaira keresnek megoldásokat és válaszokat. Nagyon fontos, hogy visszatértjünk néha-néha azokhoz a munkafolyamatokhoz, amelyek a kézzel elkészített tárgyak világa. Jól követhető a munkafolyamat is, abszolút rendben van az üzenet, talán annyi, hogy egy utolsó képet vártam volna egy tökéletesen megcsinált eszközből, tehát az ollós kép után én még várnék egy befejezett kompozíciót is. De a feladattal együtt a három csillag megvan. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

39
Értékelem!

Ugye, hogy nem volt nehéz....

33
Értékelem!

Kész van már az én napom is. Rásüt a városra. Ez a sorozat pedig korrekt, nagy segítségemre volt, köszi.

Új hozzászólás