Nyári napfény

Készítettem egy csendélet kompozíciót, hogy a nyári délutáni fényjátékot bemutassam általa. A képe a kertemben készült, természetes fényt használtam, canon, 70-200-as obival.

Hozzászólások

0
Értékelem!

Húúú, nagyon szépen köszönöm ezeket a szép szavakat. Az "önportré, amin nem is szerepelek" rész különösen nagyon jól esett. Én azt gondolom, hogy bár minden képben benne van a fotós személye, de amíg a portrénál a fotós szerepe az, h minden idegszálával a modellre hangolódjon, addig a csendéletnél az a feladat, hogy a magamra hangolódjak és a csendéletben szereplő tárgyak segítségével adjak magamból egy szeletet. Legalábbis én valahogy innen próbálom megközelíteni a témát.
Nagyon köszönöm még egyszer!

0
Értékelem!

Nagyon finom, nagyon nőies. Lágyságával impresszióim ébrednek inkább, és olyan nekem, mint egy önportré, amin nem is szerepelsz. Izgalmas, hogy a két éles pont a rózsa feje és a csésze, a legvilágosabb pedig a kis vadvirágok. Ez kompozícióban virtuálisan kiad egy csúcsán álló háromszöget, és a finoman gyűrt terítővel ettől kerül egyfajta burkolt, rejtett dinamizmus az egyébként nagyon szelíd és finom háttérre. Ja, és megidézi nekem gyermekkorom névnapi képeslapjait is! Én ezt a fotót minden rejtelmével együtt nagyon szeretem!

Új hozzászólás