Ódon

Ódon

Szentendre. Azt hiszem, állami (önkormányzati) tulajdonban lévő épület.

Nagyon szép fénytani helyzetet találtál ehhez az épülethez, nagyon izgalmas az, ahogy ezt megfogtad. Ami nekem kérdéses, hogy jó szögből fényképezted-e ezt az épületet, ugyanis ha azt vesszük, hogy ez a fa egy személy, akkor a hóna alatt ki tudunk nagyon kukucskálni a kép bal oldalán, és ott nagyon kilyukad az ég. Ettől nem tudom, hogy hova koncentráljak, hogy föl akarjak menni a lépcsőn, és ott keressek valamilyen mesét, vagy ebben a zugban, ami létrejön az épületnél, vagy a fával foglalkozzak. Ha egy lépést odébb teszel, balra elmozdulsz egy lépést, akkor a teraszrészből kicsivel többet kapunk, és talán becsukódik az a tömeg, ami ott most kinyílt a kép bal oldalán. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Kedves Bandi! Részemről a megtiszteltetés. :)

Kedves Oldy!

Ezt a képet választottam a szerdai ( 2013.06.26 ) adásomhoz illusztrációnak.
Felolvasok egy mesét ( nem gyerekeknek való ) ami egy fantasy, ehhez ez a kép tökéletes ehhez.
Az épület kora számomra eléggé meghatározhatatlan, nyilván egy hozzáértő vagy nem annyira laikus ezt pontosan be tudná lőni. Az érdekes, hogy nem is akarom. A kert és főként a fa. Ez a kettő az épülettel együtt egy hangulatot kelt bennem. Méghozzá pontosan azt, hogy még nehezebb meghatározni a korát ennek az egész dolognak.
A fantasy általában a középkori klisékből építkezik, mind a környezet , mind a karakterek tekintetében. Persze vannak fikciós elemek bőven, sőt a középkortól előbbi és későbbi vagy nagyon eltérő dolgok is. Nekem ez a kép egyébként olyan békés hangulatot is áraszt. Lehet, hogy a természet nagy szerepe miatt, lehet, hogy azért mert az épület leromlottsága az ember hiányát idézi fel bennem ( ami már önmagában is nyugalmat sugall ).

Hát mindezekért választottam a mesém első részéhez illusztrációnak.

Köszi

Nekem van egy másik verzióm is! ;)

Oldi, nem teszem föl, de nekem is van egy ugyan ilyen képem. Mindenkit megfog ez az épület, de mivel csak egy helyről lehet fényképezni, az összes kép egyforma.

Ha már érdeklődtök.... :)
http://maps.google.hu/maps?q=47.66417,19...

A képről nem írtok semmit? :)

Ezt a szentendrei épületet mindig megnézem én is, amikor lekerekezek Szentendrére. Van egy érdekes varázsa, szinte hívogatja az embert. Gyere, gyere!
Minden alkalommal felmerül bennem a kérdés, vajon azért tartják ilyen állapotban, hogy majd jóárasítva lehessen az új tulajdonosé? Vagy csupán majd a telek kell a leendő tulajdonosnak?
Ezt az épületet nagyon jó lenne eredeti formájában rendbe tenni és a kertjét is újraépíteni.

Te, Oldi ez nem Visegrádon van? Pest felől ahogy beérkezünk az út baloldalán egy sarok épület. Engem legalábbis arra emlékeztet. Kb. ez http://href.hu/x/gdu1

Új hozzászólás