Önirónia

Önirónia

Hehe, csávó a csalánosban! Jó kép, jó gesztus, nekem így, szeméttel együtt jó, István, neked több önportrét kéne csinálnod! (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Köszönöm szépen. Mészáros Úrnak is köszönöm a hsz-t

:) A humor mindig intellektus. Az önirónia pedig ennek egyik legmagasabb foka. Annak vállalása pedig bátorság, mert az öniróniát nem mindig értik meg - sőt, a többség elképzelhetetlennek tartja hogy valaki önmagával viccelődik. Pedig ez a békesség egyik legmagasabb foka lehet (ha nem párosul önroncsolási hajlammal - mert az fájdalmasan más) Itt a környezet azt mutatja, hogy erről szó sincs. Tengerparton lehetsz talán... (A magam irónikus önarcképéről nem ez árad, zvaró lehet - de az iróniát megsejthette ott is András, amikor JN-hoz hasonlított.)
De itt nem rólam van szó :)) csaki azért hoztam elő, mert érteni vélem ezt a lelkületet!
A vágás széleszvásznúsága amúgy filmszerűvé is teszi az élményt, mégjobban kihangsúlyozva az iróniát.
Nekem erről mesét fotód.
Végignéztem munkáidat a fórumos párbeszédünkön felbuzdulva. Ottani témához zárójelben csak annyit, hogy komponáláshoz tényleg nem kell technika, az önkifejezés más szinten rezeg. A pulikat imádom! :))

Az a helyzet, hogy igazad van teljes mértékben. Itt ezen a képen lehet sok a hiba és az is biztos, hogy nem feltétlenül való ide az oldalra, a többi fantasztikus kép mellé. Viszont azért ilyen, hogy látszódjon, hogy ilyen is vagyok néha. A boncolgatáshoz, meg annyit, hogy ez egy kép kivágás, és ha csak arcom lenne, akkor élvezhetetlen a minősége. Így szélesre vágva, viszont egész jó.
Régebben mindig írtam a kép alá történetet, csak aztán úgy alakult, hogy mindig elmesélte a képet és állítólag az nem jó, mert a nézőnek nincs mmin gondolkoznia.

érdekes megoldás. Az őnirónia jelen esetben gondolom cyranoi szinten értendő... Így inkább nem írnám le azt az asszociációtömeget amire gondoltam, látva ezt a kínt az arcodon. :)

A címhez elég az arc szvsz. Ez a panorámavágás meglehetősen szokatlan, főleg hogy benne hagytad a parti homokban hagyott szemetet. Ezeket azért kihagynám, hacsak nincs a kínokat magyarázó melléküzenetük. :) Plusszban még erősen középre is vagy komponálva. Ha a kép bal szélét levágod, kb. úgy hogy végig zöld képélet kapj akkor ez picit javítható. Kérdés persze, hogy van-e értelme, vagy ha már paródia, legyen kövér alapon minden hiba a kép részének tekintendő...

Úgy látom erősen tűzött a nap, legalábbis szembe..
Világolhatna már.., de azt hiszem jön még kutyára dér.. vagy egy másik. ;)

Új hozzászólás