Összetartozás

Összetartozás

A tavasz színei: lila

Itt most azt mondom, hogy a megfigyelés pontos, de egy kis időt kellett volna még szentelni a kép készítésének. Mert mi is történik? Ezek a kis krókuszok egy nem mértanilag elvágólagos kertben egyszer elültetődnek, valahogy, valahová és aztán ottfelejtődnek, majd amikor eljön az idejük, ha a gazda nem is takarította el a leveleket, akkor is kibújnak, áttörik az avart is, szóval ők a mostohább körülményeket is túl tudják élni. Ha csak s szépséget keresem, akkor ezt el kell takarítani, és akkor kapunk egy steril képeslapot. Megjegyzem, számomra a természetfotó ezen iránya tök érdektelen, nem tartom sokra. Viszont ha a valós, megélt helyzetet akarom megmutatni, akkor arra kell koncentrálnom, hogy ez a környezet valóban meg tudjon jelenni. Vállald az avarod! Ott van, nem baj, de ha ott van, akkor kapjon szerepet! Megint a kamera nézőpontja. Ezért mondom, hogy idő kell, mert az idő adja meg azt, hogy ha oda lefekszel a kis növényhez, akkor egyszer csak megjön az, hogy mit akarok. Hülyén hangzik, de a virág is modell, lehet vele beszélgetni. (hegyi)

Hozzászólások

Igen az avar több okból is van ott. Egyrészt mert tényleg nem szoktam az összeset összeszedni, ugyanis a legtöbb növénynek igencsak jót tesz a hó alatt egy réteg levél. Egyrészt fagyvédelem, másrészt a hó alatt elrothadva fűt és táplál. A krókusz képes amúgy átdöfni is a levéltakarót a kis zöld lándzsáival. A teljesen sterilre pucolt képeket én se szeretem.

A nézőpont: ha lejjebb megyek fent kilyukad a kép, mert a mögöttes szikla nem túl magas. De valahol a virágokba való belelátás is motivált, van tavalyról egész más hangulatú krókuszos kép is.

Köszönöm István! A színek a napfénynek köszönhetőek. Az árnyék derítése jó kérdés. Nekem itt nem hiányzik, talán mert a verőfény így hangsúlyosabb, és a szárak között nincs is sok minden ami érdekes. Így dinamikusabb, kirobbanóbb az összhatás.

Nagyon szép kis növénykék, nagyon élnek a fotón a színek! Az árnyak a háttérben ami kicsit még feltűnik, meg talán alulról is lehetett volna deríteni picit? De tetszenek a friss virágfotóid, melegek, barátságosak!

Új hozzászólás