Oldódás 2
Ismételt "labor" téma az élményszerű pillanat (végtelen idő) - játéköröm - vs a végtelen pillanat megragadására fixálására irányuló törekvés feszültsége.

Szerintem ez jobb lett sokkal, én nagyon szeretem ezt a képet. A leiratból látjuk, meg amúgy is, hogy ez egy ismétlés, egy sok polémiát kiváltott megoldás ismétlése. Ugye az előző kép alatti beszélgetésekből tudjuk, hogy a Dénes már eleve egy teljes képet alkotott akkor, és annál a képnél azt megvágta, azért, hogy egy más érzést, egy más üzenetet tudjon manifesztálni, aztán hogy ezt hogyan elemeztük, mennyire volt sikeres, az egy más kérdés. Itt most egy új verziót látunk, ahol megvan a kislány keze, lába. Szerintem sikeres volt az elemzés, mert itt egy egészen más üzenet érkezett, pl. olyan szinten vannak kiégve felületek ebben a kompozícióban, hogy ettől van egy víziószerű, látomásszerű hangulata, nagyon határozottan ritmizálnak a fehérek és a feketék, és nagyon fontos, hogy a kisgyerek arcáról eltűntek a gesztusok, sőt eltűnt a szem, a száj, valami maradt a jobboldalon a szem széléből egy pici, a mimikai ráncokból egy pici, és az arcból valamennyi maradt. És ami fontos, az az, hogy innentől kezdve nem eldönthető, hogy ez egy vidám vagy szomorú vagy kétségbeesett vagy milyen helyzet, tehát sokkal nagyobb teret ad a nézőnek ahhoz, hogy elgondolkozzon a saját üzenetén, amit ez a kép belőle kivált, és ez egy nagyon fontos dolog. Attól, hogy kiégettebb, kontrasztosabb képpé vált, a test naturális felületei is jobban elnagyolttá váltak, tehát nem a részletek, hanem a ritmikai képlet dominál, amiben jelzésértékű az emberi alak. Mondhatni kikerült a kép az emlékkönyvből. Ez nagyon jó munka, három disznó. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

A két valami a láb között a szeme és a láb az orra?

Ja a főoldalon lévő óra két órát késik nállam 8:22 van

köszönöm, van bajom ezzel a képpel nem több vagy kevesebb mint a másikkal és tényleg "bművésziesbb"......egyébbként ha tudnék a kéb jobb alsó harmadát körbevenném egy festménykerettel a képen belül onnnan ugyanis egy fél "női" arc néz ránk ami érdekes bár nem nyilvánvaló dinamikát ad a képnek a konkrét és az ábrázolt viszonylatában

Ugyanaz jutott eszembe, mint Daninak...

Nekem inkább kinlódásnak tűnik,hogy kiszáljak a gipszágyból című vágyképet juttatja eszembe.A másik jobb volt :-)A mosolyt itt nem látjuk.

gratulálok. ugyan olyan pofátlan lett a kontraszt, mint előtte a vágás.
nekem ez adja jobban, bár hiányzik a lányod mosolya.

Új hozzászólás