Olvasni jó!
Hason fekve olvasok, amióta az eszemet tudom. Ráadásul sokat. Így a kép mintegy természetes környezetében mutatja be Nórát, azaz engem. :-)

Azt szeretjük és tartjuk fontosnak, hogy nem akar különlegesen avantgárd és különleges lenni, hanem a kis lépésekben megoldott feladatokban közelíti meg a leckét, az egy fényforrásból érkező fénnyel oldja meg a kompozíciót. A kis olvasólámpa meghatározott fénye miatt a környezet elsötétedik, de ez mégsem generál bennünk félelmet, hanem mintha egy mesei erdőben, vagy mintegy színházi képbe, egy laterna magica-ba tekintenénk, elsősorban az a fajta szerénység fontos, hogy nem akar többet, mint amit ez az üzenet tud, mégis ez a sötét árnykörnyezet jó keretet épít a modell köré. Nagyon szeretjük ezt a képet, arra azonban szeretnénk felhívni a figyelmed, Nóra, hogy technikailag a kép mentésénél valami tömörítési hiba lép fel, lehet, hogy sokszor mented el ugyanazt a jpg képet, és emiatt egy kockásodás, és az éleknél, kontúroknál fellépő bizonytalanság zavaró tud lenni. Erre ügyelj. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

A Kaleidoszkópszerű című rádióműsoromhoz ezt a képedet választottam illusztrációnak.

Huu, örülök, hogy malacom lett, és igen, a képfelbontás az én hibám. Valóban a jpg mentések okozták, akkor még nem olvastam a jótanácsot, hogy tiff-ben dolgozzak a képekkel.

Ki mondta, hogy kepekre csak 100-150 kb van engedelyezve? Pont azt hangsulyozza a Pedi, hogy ne tomoritsuk a kepeket.

Laci, vagyis velo, nem igazságtalan. 500 pixel elég kell legyen. Ahogy a filmben a 3 perc. Az se könnyebb, de próbáld ki. :) A technika nem nálam romlott, eleve így kaptam. Nézz körül, ha a galériába elég ez a méret, itt is meg kell feleljen.

szerintem rendkívül jó téma, a sárgás lámpafény nem küszködik a szoba távoli sötét sarkaival, gyors fényeséssel kizárja öket az egyéb benntalálható tárgyakkal együtt (képek, polc stb.). a fénygömbbe csak kiváltságosak kerülnek - Nóra és a könyv - a többi nem létezik, nem fontos. kár a technikai bakiért, a képet lágy vajba kellene tenni hogy kisimítsa a képfelbontási hibát. (egyébként az 500 pixel nem tud csodákat tenni, az eredeti lehet hogy sokkal jobb, igazságtalan hogy amíg a képekre csak 100-150 kB van engedve, video 10 MB is lehet !).
gratula!

..

Kar volt izgulni. :) Fullos lett a diszno csorda :) Grat.

Én nem tudnék könyvet olvasni máshogy, mint papíron.

Azt hiszem ebben a pózban két percnél tovább már nem bírnám. Hála a technika vívmányainak én teljesen elkényelmesedtem, mostanában leginkább e-könyveket olvasok a mobilomon (hihetetlen mennyiség lelhető fel a neten). Persze nem olyan, mint egy régi könyv, ahol a papír tapintása, illata is hozzáad az olvasás élvezetéhez, viszont bármilyen testhelyzetben, lámpa nélkül, takaró alatt, stb. mükődik :)

Nekem csak a könyököm sajog, de az is csak mondjuk egy egész éjszakás olvasás után. :-)

The Grass Crown-t olvastam, cca. századszorra. Egyik kedvenc Róma-könyvem. :-)

A kép maga mondjuk már nekem annyira nem tetszik, mint amikor csináltam; próbáltam a meghitt, sárgás fénybe boruló zugot megvalósítani, de ettől a kép nagyrésze túl sötét lett. Hogyan lehetne jobban megcsinálni?

En is probaltam hasn fekve, de eloszor a vallam fajdult meg, majd a nyakam aztan a hatam... de legjobban a fejem, mert nem olvastam el a konyvet. 9 db egyest kaptam ra... kotelezo olvasmany volt. Persze a taneroket nem erdekelte az egeszsegi allapotomra valo hivatkozas.

Új hozzászólás