Olvasó

Olvasó

A megfigyelés tökéletesen rendben van, intim és nagyon megkapó az olvasó nő, a távolságtartása, és az egésznek a ritmusa jó. Amit nem tudok nagyon hova tenni, az az utómunkával elért tónushatás, tehát, ez az egész olyan, mintha ez a nő a holdvilágnál olvasna. Ez olyan, mint amikor a vörös szűrőt feltesszük a gépre, akkor van ilyen nagyon drámai hatás, én ezt erősnek, soknak érzem, ez túl sok a jóból. Kellene azért valami abból a háttérből, a padból mindenféleképpen több kellene, a fenyőből is akár, és a nő meg túlságosan kopogós lett. Vörös szűrővel lehet nagyjából nappal éjszakai felvételt készíteni, hozzáteszem, hogy nyilván, ez csak fekete-fehérben működik, és még valamit hozzáteszek, hogy a vörös, vagy narancs szűrőnek az is egy jellegzetessége, hogy a bőrhibákat csökkenti. Tehát, ha valaki szeplős, vagy himlőhelyes az arca, vagy ha nagyon sok ránc van az arcon, vagy nagyon fáradt a bőre, ha nem akarunk túl sokat vacakolni vele, akkor ezekkel a szűrőzésekkel ez megoldható, hogy ennek a hatása csökkenjen. Ha ez egy ilyen utómunka játék, akkor próbáljuk meg ezt korrigálni, jó? Nem nagyon tudok másra tippelni, mert annak kicsi esélyét látom, hogy ez a nő valóban a Hold fényénél olvasott volna, úgyhogy próbáljunk meg egy kicsit ezen változtatni, ezt most ezért adom vissza. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést! A kép a Károlyi kertben készült, meglehetősen árnyékos részén és csak fekete fehérré alakítás történt. Szűrőt nem használtam. Felrakom az eredeti színes változatot.

Amatőr kiállításon ez egy sikeres kép lehetne. Nekem egy kicsit hatásvadászó.

Köszi István! Azt gondoltam a fa elég, hogy környezetbe helyezze.
A csonkolt lába egy kisebb mélyedésben van. Tudom ez nem nincs a képen, de akkor nem is vettem észre és utána sem gondoltam, hogy hiba. De várom az elemzést, hamarosan kiderül minden. :)

Nekem is hiányzik a környezetből valamennyi, illetve ilyen kontrasztban a lábcsonkolás is elég szembetűnő nekem.

Köszi! Nekem az tetszett, hogy az egyébként elég árnyékos (majdnem tök sötét parkban) "ragyog egy olvasó lány. Jól állította be az olvasólámpát, csak rá világított. :))

Nekem egy kicsit túl sötét a pad, látom, hogy ott van, és teljes monitoron sötét háttérrel még "elmegy", de így olyan mintha a semmiben lebegve ülne a hölgy.. Illetve talán tömegben is jobban ellensúlyozná a jobb fenti fa ágát. Egyébként tetszik!

Új hozzászólás